Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert, a gyári Honda csapat versenyzője a makaói főfutamon a második helyen futott be Robert Huff mögött és tíz pontot tudott hozni a világbajnoki éllovas, volvós Thed Björkön.

A szombati, első futamon keresztbe állt Michelisz Hondája a makaói utcai pályán, a vasárnapi főfutamon azonban nem történt semmi rendkívüli.

A futam esős körülmények között indult, a pilóták a safety car mögül rajtoltak Huff, Michelisz, Chilton, Björk sorrendben.

Két kör után kiállt a biztonsági autó a versenyzők elől. A világbajnoki pontversenyben vezető Thed Björk (242,5 pont) a harmadik helyről hamar visszaesett a negyedikre. Michelisz, aki 226 pontról indult a futam előtt eleinte tapadt Huffra, de a brit szép lassan elhúzott tőle.

Michelisz közelebb került a világbajnoki címhez Forrás: Castrol Honda WTCC

Ami az élmezőnyt illeti, túl sok izgalom nem történt, a szintén hondás Guerrieri érkezett meg Michelisz mögé, de az utolsó körben Chilton visszaelőzte az argentint.

Michelisz végül 23, Björk 13 pontot szerzett, így a svédnek 255,5 pontja, Michelisznek 249 pontja van a végelszámolás előtt.

Nagy siker a szerelőknek is, akik reggel 6-ig dolgoztak az autón:

December elsején következik a túraautó világbajnokság utolsó versenyhétvégéje Katarból.