Vágólapra másolva!
A TCR International Series dubai záróhétvégéjének első futamán eldőlt, hogy Tassi Attila egyéniben ezüst-, a M1RA csapata pedig aranyérmes a második futam eredményétől függetlenül.

Michelisz Norbert istállója hivatalos Facebook oldalán számolt be a versenyről. Eszerint a rajt után Tassi Attila a tizedik helyről feljött a hatodikra, Josh Files pedig a 15.-ről mögé a hetedikre. Miután Alain Menu kiállt a boxba, mindketten előreléptek egy újabb helyet, így Attila már közvetlenül bajnoki riválisa, Jean-Karl Vernay mögött haladt.

Michelisz Norbert csapata, a M1RA debütáló évében rögtön világbajnok lett Forrás: https://www.facebook.com/m1ramotorspor

Az ötödik körben Roberto Colciago ütközött Daniel Lloyddal, és a bal első futóműve sérült, véget ért számára a verseny, és a safety car is bejött. Miután kiment a biztonsági autó, Tassi támadni kezdte Vernay-t, közben hátulról Gabriele Tarquini sorban megelőzte Filest, Tassit és Vernay-t is, ám később megadta magát a Hyundai, és mindenki lehagyta őt.

Az utolsó körben Vernay megelőzte James Nash-t, és megnyerte a pilóták bajnokságát, mivel az utolsó futam előtt behozhatatlan, 30 pontos előnyre tett szert az élen.

A csapatok bajnokságában viszont az utolós futam előtt 48 pontos előnye maradt a M1RÁ-nak a Craft Bamboo Racinggal és 56 pont a Leopard Racinggal szemben, s mivel ott már csak 43 pont volt gyűjthető, a M1RA lett 2017 bajnoka a TCR International Seriesben.

A második futamban pole pozícióból induló Tassi Attila az első helyét megőrizve, magabiztosan vette az első kanyart, de a rajtnál való kiugrása miatt boxutcaáthajtásos büntetést kapott. A nyolcadik kör végén az első helyét átadva töltötte le ezt, és az utolsó, 17. helyen tért vissza a pályára.

Közben a másik M1RA pilóta, Josh Files a 13. helyről rajtolva az első kört már ötödikként zárta, majd később Tassi büntetése után előrelépett negyediknek. A 12. körben megelőzte Denis Dupont-t is, így a harmadik helyen végzett. Az utolsó előtti körben Jean-Karl Vernay kiesett, aminek azért volt nagy jelentősége, mert így a mezőny végéről a 12. helyre feljövő Tassi is szerzett egy pontot, és ezzel megvédte a második helyét a pilóták bajnokságában a futamot megnyerő Stefano Cominivel szemben.