Ennél többször már lehetetlen a gólvonalról menteni - videó

fbl Horizontal
England's defender Gary Cahill clears the ball off the goal line during the Russia 2018 World Cup Group G football match between England and Belgium at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad on June 28, 2018. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) / BLACK AND WHITE
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgás alsóbb régióiban szereplő csapatok számára kiírt FA Trophy is képes olyan jeleneteket produkálni, amelyekkel be lehet kerülni a hírekbe. Rögtön az első fordulóban láthattak egy ilyet azok, akik megtekintették a Wingate & Finchley–Dulwich Hamlet mérkőzést.

Az angol labdarúgás öt-, hat-, hét- és nyolcadik vonalában szereplő félamatőr (vagy félprofi, nézőpont kérdése) csapatok számára 1969-ben életre hívott kupasorozat az FA-kupán kívül rekedt egyleteket szólítja meg. A trófea mellett nem kisebb csáberővel bír, hogy a sorozat döntőjét a Wembley Stadionban rendezik. Ezért láthattak a nézők már az első fordulóban öldöklő csatát, például a Wingate & Finchley–Dulwich Hamlet mérkőzésen. A hetedik vonalban (Isthmian League) szereplő hazai csapat a mérkőzés egy részében szinte szó szerint a kapujához szegezte az egy osztállyal magasabban játszó vendégeket, akiknek hősies önfeláldozással, de sikerült megmenteniük kapujukat a góltól. A gólvonalon bemutatott hat tisztázásból csak kettő fűződik a kapus, Preston Edwards nevéhez, háromszor a jobbhátvéd, Sánchez Ming mentett - kétszer lábbal, egyszer pedig fejjel, fittyet hányva a "guruló labdába nem fejelünk" ősi futballtörvényre.

A Hamlet játékosainak odaadása azonban sok hűhó volt semmiért, a meccset ugyanis 2-0-ra a Wingate & Finchley csapata nyerte.