Öngyógyítás a golfpályán az év ütése után - erős idegzetűeknek

The Masters - Par 3 Contest GettyImageRank2 Anticipation SPORT HORIZONTAL GOLF Falling USA Hope - Concept Georgia - US State Customer SPECTATOR Rolling Fan - Enthusiast Ankle COMMEMORATION Gallery Photography Augusta - Georgia Augusta National Golf Club U
AUGUSTA, GA - APRIL 04: Tony Finau of the United States falls after rolling his ankle while celebrating his hole-in-one on the seventh hole during the Par 3 Contest prior to the start of the 2018 Masters Tournament at Augusta National Golf Club on April 4, 2018 in Augusta, Georgia. Andrew Redington/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A golfozók Masters versenyét megelőző családi napon az egyik játékos annyira megörült élete ütésének, hogy kiugrott a bokája. Az emberek többsége ilyenkor fájdalmas óbégatások közepette a földön fetrengene, de nem Tony Finau.

Az Augusta National golfklubban csütörtökön rajtol a Masters, azaz az év négy kiemelt (major) tornájának egyike. Azonban mielőtt a játékosok nekiveselkednek a zöld zakóért folyó küzdelemnek, még megrendezik az 1960 óta hagyománynak számító Par-3 versenyt, ahol a golfozók a családtagok és barátok kíséretében játszanak egy jót egy kilenclyukú, Par 27-es pályán.

Tony Finau majdnem ráfázott a nagy örömködésre Forrás: AFP/2018 Getty Images/Andrew Redington

Az önfeledt játékot Tony Finau, a világranglistán 34. amerikai golfozó tette igazán emlékezetessé, és ehhez mindössze fél percre volt szüksége. Kezdésnek ütött egy egészen valószínűtlen hole-in-one-t (azaz egy ütéssel a lyukba küldte a labdát), majd örömittas futkározásba és ugrándozásba kezdett – aminek nem lett jó vége, mert kiment a bokája. Illetve mégis jó vége lett, mert Finau-t nem hagyta el a lélekjelenléte:

Minőségi bokaszalagjai lehetnek, és, ha minden igaz, akkor a sérülés valóban nem komoly, mert Finau neve szerepel a délutáni rajtlistán.