Vágólapra másolva!
Kilenc embert sikerült kimenteni a vízből, amikor a Volvo Ocean Race 4. szakaszának befutójára készülő versenyhajó elsodort egy halászbárkát Hong Kong partjainál. Egy halász nem élte túl a balesetet.

Halálos baleset történt a világ leghíresebb földkerülő vitorlásversenye, a Volvo Ocean Race negyedik szakaszának, a Melbourne–Hong Kong etap befutója előtt.
A versenyben akkor második helyen álló Vestas 11th Hour Racing versenyhajó 30 tengeri mérföldnyire (mintegy 54 km-re) közelítette meg a szakasz célját jelentő Hong Kong-i kikötőt, amikor péntek este egy halászbárkával ütközött az éjszakai sötétben.

A balesetbe keveredett Vestas hajó Forrás: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race/Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race/Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

A Vestas 11th Hour amerikai csapatkapitánya, Charlie Enright azonnal riasztotta a verseny szervezőit, akik mentőcsónakot küldtek a bajba került emberek kimentésére.

Kilenc halászt sikerült kimenteniük, tizedik társuk azonban megsérült és a hűvös vízbe esett. Helikopterrel kórházba szállították, ám a viszonylag gyors orvosi beavatkozás ellenére életét vesztette.

A Volvo Ocean Race szervezői mély sajnálatukat és együttérzésüket fejezték ki a szerencsétlenül járt halász családjának.

A verseny 4. szakaszát egyébként a Hong Kong-i színekben induló hajó, a Sun Hung Kai Scallywag nyerte, megelőzve az összetettben vezető kínai Dongfeng, illetve a Vestas balesete után dobogós helyre lépő, holland AkzoNobel legénységét.