Vágólapra másolva!
A baseballban van egy íratlan törvény, miszerint a lelátóra ütött labda annak a zsákmánya, aki elkapja. Egészen addig, amíg nem jön egy túlbuzgó biztonsági őr.

Az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) játszott Atlanta Braves–Pittsburgh Pirates meccsen egy pompás ütés után a lelátó előtt ért földet a labda, amit egy fiatalember rutinosan be is gyűjtött. De nem tarotta meg, hanem odaadta egy, a közelében ülő kisfiúnak.

Ekkor jelent meg a munkáját indokolatlanul komolyan vevő biztonsági őr, aki előbb leteremtette a férfit, majd elvette(!) a gyerektől a labdát, a nagylelkű elkapót pedig kitessékelte a lelátóról.

A steward úgy ítélte meg, hogy a lelkes néző illetéktelenül avatkozott bele a játékba, és akkor nyúlt a labdáért, amikor az még játékban, illetve megjátszható volt, amerikai sportoldalak szerint eddig igaza is volt. Na, de elvenni a gyerektől a labdát? Szerencsére, a klub észen volt, és máris jelezték, hogy a kis drukker kap egy új labdát, amit ráadásul még a játékosok is aláírnak neki.

Mindeközben Chicagóban egy drukker egy valóban még megjátszható labdát nyúlt le a gebeszkedő elkapó elől, amivel hozzásegítette a Cubsot egy hazafutáshoz.

Az atlantai biztonsági őrökre pedig ráférne vagy egy továbbképzés, vagy egy stresszoldó tréning.