Heteroszexuális céltábla voltam egy 98 százalékban meleg ligában

Minnesota Lynx v Indiana Fever - Game Four GettyImageRank3 SPORT HORIZONTAL Waist Up Stretching USA Sports Activity ADULT Indianapolis Women Bankers Life Fieldhouse WNBA Indiana Fever Minnesota Lynx Playoffs WNBA Finals Game Four Candice Wiggins Women's B
INDIANAPOLIS, IN - OCTOBER 21: Candice Wiggins #11 of the Minnesota Lynx stretches before playing against the Indiana Fever in Game Four of the 2012 WNBA Finals on October 21, 2012 at Bankers Life Fieldhouse in Indianapolis, Indiana. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Michael Hickey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Candice Wiggins sokak számára egy beteljesült álommal felérő karriert tudhat maga mögött az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokságban, a WNBA-ben. 2008-ban a harmadik helyen draftolták, első évében a legértékesebb cserejátékos lett, egy rövid európai kitérővel 2016-ig szerepelt a ligában, amelyet a Minnesota Lynx együttesével egyszer meg is nyert. A siker azonban eltakar egy borúsabb valóságot – állítja Wiggins.

A kosárlabdázástól 2016-ban visszavonult Candice Wiggins állítja, azért szerzett magának számos ellenséget a női NBA-ben eltöltött nyolc éve alatt, mert más volt, mint a többiek.

A más az ő esetében heteroszexuálist jelent.

A 30 esztendős Wiggins egy interjúban mesélte el, milyen volt heteroszexuális nőként szerepelni a WNBA-ben. Szerinte azért közösítették ki, mert nem akart a többséghez tartozni, és ezt nem is titkolta.

Candice Wiggins Forrás: AFP/2012 Getty Images/Michael Hickey

„Nagy dolognak számított, hogy heteroszexuális nőként nem húztam meg magam, hanem kiálltam magamért.

Ez egy olyan környezet, amelyhez muszáj alkalmazkodni, sajátos szabályok szerint működik" – nyilatkozta Candice Wiggins a The San Diego Union-Tribune-nek.

„A karrierem valóra vált álomnak tűnhet, igazából pont az ellentéte volt. Rengeteg féltékenységgel és rosszindulattal kellett megküzdenem. Céltábla voltam a kinézetem és a játékom miatt, sokat piszkáltak. Soha nem k..váztak le annyiszor, mint elsőéves koromban. Sokszor a padlóra küldtek, az üzenet egyértelmű volt, »Nem kedvelünk téged«."

Az újság hozzáteszi, hogy Wiggins állítása a meleg női kosarasok arányáról

nem támasztható alá számokkal,

jelenleg 12 olyan WNBA-játékosról tudnak, aki felvállaltan homoszexuális.

Wiggins szerint a WNBA egy olyan kultúra, amely arra ösztönöz, hogy olyan legyél, mint egy férfi.

„Annyiszor hasonlítgatnak a férfiakhoz, hogy egyszer csak eljön az a pont, amikor belenézel a tükörbe és tényleg férfinak érzed magad.

Én büszke voltam a nőiességemre, és ezért egyáltalán passzoltam bele a rendszerbe" – olvasható az interjúban.

Sokszor a padlóra küldték Candice Wigginst, mert nem illett a képbe Forrás: AFP/2012 Getty Images/Michael Hickey

Wiggins a végén hozzátette, hogy nincsenek ellenségei, és nem haragszik senkire, a megszerzett tapasztalatok csak erősebbé tették. Nem akarja egyetlen fiatal kosárlabdázó álmát sem a földbe tiporni, de fontos számára az őszinteség, ezért szeretett volna nyíltan beszélni azokról a dolgokról, amelyekről szerinte kevés szó esik.