Leszavazták az NBA legjobbját

Russell Westbrook, kosárlabda, NBA
HOUSTON, TX - JANUARY 05: Russell Westbrook #0 of the Oklahoma City Thunder drives to the basket past Trevor Ariza #1 of the Houston Rockets and Ryan Anderson #3 in the fourth qaurter as Andre Roberson #21 looks on at Toyota Center on January 5, 2017 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Bob Levey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre a szezon legértékesebb játékosának járó díj, az MVP első számú várományosa, Russell Westbrook nem lesz ott az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBA február 19-i, New Orleans-i All Star-gálájának nyugati kezdő ötösében.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, aki a szezon eddig lejátszott 44 mérkőzéséből 21 alkalommal ért el tripla-duplát, azaz három statisztikai mutatóban kétszámjegyű eredményt - és akinek az idényátlaga is efölött van (30,6 pont, 10,6 lepattanó, 10,4 gólpassz meccsenként) -, Stephen Curry és James Harden mögött végzett posztján a szavazáson, így csak a cserék közé választhatják be.

Westbrook hiába parádézik az idén Forrás: AFP/2017 Getty Images/Bob Levey

Curryn és Hardenen kívül előbbi warriorsos csapattársa, Kevin Durant, a New Orleansban játszó - azaz ezúttal hazai pályán szereplő - Anthony Davis, valamint a San Antonio Spurs játékosa, Kawhi Leonard alkotja majd a nyugati kezdőötöst.

A keleti konferenciából a címvédő Cleveland Cavaliers két legjobbja, LeBron James és Kyrie Irving mellett a Milwakuee Bucks görög légiósa, Jannisz Antetokunmpo, a Toronto Raptors vezére, DeMar DeRozan, valamint a Chicago Bulls egyik legjobbja, Jimmy Butler alkotja majd a kezdőcsapatot.

Jamesnek és Irvingnek bérelt helye van a kezdőben Forrás: AFP/Getty Images/Ezra Shaw

Az idén új rendszer alapján választották ki az All Star-gála kezdőcsapatait: korábban kizárólag a szurkolók szavazatai döntöttek, idén azonban 25-25 százalékban a játékosok és a média képviselőinek voksai is számítottak a kiválasztásnál. A régi rendszer szerint a chicagói Dwyane Wade, a Philadelphiában játszó Joel Embiid, valamint a Warriorsban kosarazó Zaza Pachulia lenne a kezdőcsapatok tagja.

A közönségszavazást a 13. All Star-gálájára beválasztott James nyerte közel 1,9 millió vokssal, míg a nyugati első Durant lett.

A gála cserejátékosairól a csapatok vezetőedzői szavaznak, őket jövő csütörtökön nevezik meg.