Megcsinálta a Golden State, Curry persze rekordot döntött

Oklahoma City Thunder Golden State Warriors kosárlabda NBA Draymond Green Russell Westbrook
OAKLAND, CA - MAY 30: Draymond Green #23 of the Golden State Warriors goes up for a shto on Russell Westbrook #0 of the Oklahoma City Thunder in Game Seven of the Western Conference Finals during the 2016 NBA Playoffs at ORACLE Arena on May 30, 2016 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hiába égett sokáig alapszakaszgyőztesként, megfordította az NBA-főcsoportdöntőt a Golden State, pedig ez korábban csak két csapatnak sikerült, összesen háromszor. Senki sem dobott még annyi hármast hetedik meccsen, mint Stephen Curry.

A Golden State Warriors hazai pályán 96-88-ra legyőzte az Oklahoma City Thunder együttesét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoportja döntőjének utolsó, hetedik mérkőzésén, ezzel – 3-1-es hátrányból fordítva – megnyerte a párharcot.

Draymond Greent (jobbra) gyötri Russell Westbrook Forrás: AFP/2016 Getty Images/Ezra Shaw


A hazaiak legjobbja ezúttal az elmúlt két alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott Stephen Curry volt, aki 36 ponttal és 8 gólpasszal segítette csapatát, ráadásul új NBA-rekordot állított fel: ő az első a liga történetében, aki

hét hárompontost szerzett egy párharc hetedik mérkőzésén.

A vendégek legeredményesebbje Kevin Durant volt 27 ponttal, míg Russell Westbrook 19 pontja mellett 13 gólpasszt adott és 7 lepattanót szerzett, ugyanakkor 21 mezőnykísérletéből mindössze 7 volt sikeres.

Ketten tudtak ilyet, háromszor

A Golden State az NBA történetének tizedik csapata (233 próbálkozásból), amely 3-1-es hátrányból fordít meg párharcot, a főcsoportdöntők során pedig mindössze a negyedik. Korábban ez a bravúr 1968-ban és 1981-ben a Boston Celticsnek, valamint 1979-ben a Washington Bulletsnek sikerült.

A magyar idő szerint péntek hajnalban kezdődő nagydöntőben, akárcsak tavaly, most is az alapszakaszgyőztes Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers találkozik egymással. Egy évvel ezelőtt az oaklandiek 4-2-es összesítéssel szerezték meg a bajnoki címet.

Nyugati főcsoport-döntő, 7. mérkőzés:
Golden State Warriors-Oklahoma City Thunder 96-88
A párharcot 4-3-ra nyerte a Golden State.