Vágólapra másolva!
Az Oklahoma City Thunder 118-94-re győzött a Golden State Warriors ellen az NBA rájátszásában, így egy győzelemre került a nagydöntőtől.

Először fordult elő a bajnokkal a mostani szezonban, hogy egymás után két meccset veszített el, és éppen a legrosszabbkor, mert könnyen lehet, hogy ez a kiesést jelenti majd. A Thunderben Russell Westbrook vitte a hátán a csapatot, dobott 36 pontot, mellé tett 11 gólpasszt, valamint ugyanennyi lepattanót, így tripladuplával járult hozzá a sikerhez.

Rajta kívül a karriercsúcsot jelentő 17 pontot és 12 lepattanót jegyző Andre Roberson, a 26 pontot dobó Kevin Durant és a 17-ig jutó Serge Ibaka húzta az Oklahoma City szekerét.

Currynek nem ment Forrás: AFP

A statisztika nem sok jót ígér

A Warriorsnál Kyle Thompson 26 ponttal lett a legjobb, az alapszakasz legjobbjának választott Stephen Curry 19-nél megállt, és 20 kísérletéből csak 6 esett be. A Golden State mindkét idegenbeli meccset 20 pontnál többel bukta el, ami egyfelől az 1972-es rájátszás főcsoport-elődöntője óta nem fordult elő a csapattal a playoffban, másfelől komoly jelzés, hogy ideje valamin változtatni.

Az mindenesetre elég beszédes adat, hogy korábban 1-3-ról csak kilenc csapat tudott továbbjutni.

eredmény, főcsoportdöntő, Nyugat, 4. mérkőzés:
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 118-94
az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1 az Oklahoma javára.