Vágólapra másolva!
Nem lesz létszámbővítés sem a női, sem a férfi élvonalban - határozott a kosárszövetség keddi ülése. A döntés azt jelenti, hogy az MTK női csapata kiesett az élvonalból.

Nem módosította az NB I-es indulók létszámát a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének megújult elnöksége, amely a keddi ülésén elfogadta a 2015/16-os idény versenykiírásait.

Korábban az MTK - amely a pályán elért eredmények alapján kiesett az élvonalból - hivatalos kérelemben jelezte a szövetségnek, hogy amennyiben lehetősége lesz az új idényben is az NB I A csoportjában szerepelni, akkor vállalja az indulást.

Amennyiben tehát valamelyik első osztályú csapat visszalépne a szerepléstől, az MTK előtt szabaddá válna az út. Addig azonban nem: az NB I/B-t megnyerő BEAC ugyanis jelezte, hogy megméretteti magát a legjobbak közt.

A BEAC nem akar lemaradni az NB I-ről Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Hazai nevelésűek előnyben

A szövetség kedden úgy döntött, a nőknél minden meccsen nyolc hazai nevelésű játékosnak kell lennie a 12-es nevezett keretben (a négy légiós közül kettő lehet Európán kívüli), a férfiaknál a hét hazai nevelésű játékos mellett öt nem hazai nevelésű (nincs korlátozva az Európán kívüli játékosok aránya) nevezhető majd az élvonalban.

A 2015/16-os idény versenykiírásai hamarosan elérhetőek lesznek a szövetség honlapján.