Háromszor is elvetélt a BL-győztes kézilabdázó

Christina Krogshede, kézilabda
Denmark's centreback Christina Krogshede vies with south korean players during the women's preliminaries Group B handball match South Korea vs Denmark for the London 2012 Olympics Games on July 30, 2012 at the Copper Box hall in London. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Megrázó interjút adott a DR Sporten portálnak Christina Krogshede, a dánok 98-szoros válogatott, Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázója. A 35 éves irányító elismerte, aktív pályafutása során egy év alatt háromszor is elvetélt, és 2015-ben azért vonult vissza, hogy csak a gyermekvállalásra koncentrálhasson.

Christina Krogshede 2015-ben, 33 évesen jelentette be visszavonulását. A 98-szoros dán válogatott, Európa-bajnoki negyedik irányító pályafutása során az FC Köbenhavn, a Slagelse, a Randers és a FIF csapataiban is szerepelt.

Pályafutása csúcsaként 2007-ben bajnok és Bajnokok Ligája-győztes volt a Slagelse együttesével, 2010-ben pedig az FCK-val nyert dán kupát.

Christina Krogshede 98 mérkőzést játszott a dán válogatottban Forrás: AFP/Javier Soriano

A Köbenhavn Haandbold együttese 2015. március 11-én el is búcsúztatta, de amint a DR Sporten portálnak adott interjújából kiderült, nem sérülés vagy kiégés miatt döntött úgy, felhagy a kézilabdával.

„Egy év alatt háromszor is elvetéltem, de erről nem beszéltem senkivel, a csapattársaimmal sem. Nem mondhattam el, magamban kellett tartani a gyermekvállalási álmaimat" – mesélte.

A sajtónak azt mondta, egy dél-afrikai farmra költözik. „Ez nem egy kirándulás vagy utazás volt. Az orvosok semmit sem találtak a kivizsgálások során, ezért azt tanácsolták, hagyjam abba a sportot. Mert erre lesz szükség, hogy valóra váljanak a gyermekáldási álmaink."

Landsholdsstjerne mistede sit barn tre gange: Et tabu i elitehåndbold

És a terápia bevált, 2016 februárjában megszületett a fia, Oliver. A család hamarosan visszatért Koppenhágába, Christina pedig augusztusban már játékra jelentkezett a helyi Ajaxban, és elképzelhető, hogy jövőre ismét az élvonalban szerepelhet, csapata ugyanis 20 forduló után hétpontos előnnyel vezeti a másodosztályt.