Utolsó pillanatban dobott kínaival nyert a PSG

Nedim Remili (PSG), kézilabda
Nedim Remili (PSG Handball) during the EHF Champions League, Group A, Handball match between Paris Saint-Germain Handball v Bjerringbro-Silkeborg, on January 11st, 2017, at Pierre de Coubertin stadium in Paris, France - Photo Stéphane Allaman / DPPI
Vágólapra másolva!
Hihetetlen végjátékban nyert a PSG férfi kézilabdacsapata a Flensburg otthonában a Bajnokok Ligája A csoportjának szombati mérkőzésén. A németek a félidőben még három góllal vezettek, de a franciák egyenlítettek, és végül Nedim Remili kínai figurából dobott góljával 34-33-ra nyertek.

A változatos mérkőzésen a Flensburg 18-15-re vezetett a félidőben, a második félidő közepén már néggyel is ment, és ugyan a 49. percben 27-28-nál a PSG visszavette az előnyt, arra egy 5-1-es szériával válaszoltak a hazaiak.

Öt és fél perccel a lefújás előtt így 32-29-re vezetett a Flensburg, de a Mikkel Hansent nélkülöző francia csapat óriásit hajrázott, és Luc Abalo kettő, illetve Jesper Nielsen és Nikola Karabatic egy-egy találatával 33-33-ra egyenlített.

Nedim Remili Forrás: DPPI/Stephane Allaman

Az utolsó támadás a PSG-é volt, az akciót a balszélre Uwe Gensheimerre játszották ki, aki azonban éles szögből inkább a berobbanó Nedim Remilit választotta, a válogatott átlövő pedig a kínai figura révén három másodperccel a lefújás előtt bedobta a vendégek győztes találatát.

A párizsiak győzelmével a Veszprém is jól járt, mert így ideiglenesen megőrizte pontelőnyét az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Flensburg előtt.

A csoport állása 11 forduló után:
1. Barcelona 20 pont
2. Paris Saint-Germain 18
3. Telekom Veszprém 12
4. Flensburg-Handewitt 11 (10 mérkőzés)
5. Kiel 11
6. Wisla Plock 8
7. Bjerringbro-Silkeborg 4
8. Schaffhausen 2 (10 mérkőzés).