Ellökött egy önkéntest a magyar fizioterapeuta

Kim Rasmussen, kézilabda
Poland's Danish coach Kim Rasmussen reacts during the Main Round I handball match of Women's European Championships Poland vs Romania in the Fonix Hall of Debrecen on December 17, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség 1500 euróra büntette a magyar válogatottat, amiért a Magyarország-Csehország Európa-bajnoki csoportmérkőzésen az első időkérés alkalmával a magyar kispad a helyi televíziósok mikrofonját - miután az három alkalommal is lökéssel zavarta meg az időkérést - arréb rakta. Később kiderült, hogy nem csak ennyi történt. Szikra-Mezey Csaba fizioterapeuta sportszerűtlen módon lökött odébb egy önléntest. A büntésből 500 eurót felfüggesztettek. Mellékbüntetésként a válogatott fizioterapeutája felfüggesztett eltiltást kapott.

A Magyar Kézilabda Szövetség leírta álláspontját, kifejtve, hogy amennyiben bárkit megsértett az ügyben, sajnálja az esetet.

Ugyanakkor az időkérés alatt a helyi tévések a mikrofonnal háromszor lökték meg Kim Rasmussen szövetségi kapitány kezét és mágnestábláját.

Így a 60 másodperces tanácskozásból értékes másodpercek vesztek oda. A harmadik alkalommal pedig a magyar stáb odébb rakta a mikrofont, hogy mindenki tudja végezni a saját munkáját. Az EHF fegyelmi bizottsága ezen tények ismeretében hozta meg végül a fenti döntést.

Kim Rasmussen szövetségi kapitányt zavarták a tévések Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Később kiderült, hogy a büntetés nem csupán az arréb rakott mikrofonnak volt köszönhető. Az Európai Kézilabda Szövetség ugyanis arról adott tájékoztatást, hogy "a Magyarország-Csehország mérkőzés során a magyar fizioterapeuta meglökött egy önkéntest az egyik időkérés alatt. Az esetet a közvetítő cég bejelentése nyomán a fegyelmi bizottság kivizsgálta, és megállapította, hogy a stábtag cselekedete megsértette a fair play és a sportszerű viselkedés normáit. A bizottság a döntés meghozatalakor figyelembe vette a magyar csapat bocsánatkérését."