A Győr Bukarestben vágott vissza a BL-döntőért

Eduarda Amorim győri mezben
Gyor Audi ETO's Eduarda Amorim celebrates scoring during the EHF Women's Champions League Final Four final match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 8, 2016. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO az előző Bajnokok Ligája-döntő visszavágóján az alaposan elbaltázott első félidő ellenére is három góllal győzött a román bajnok és BL-győztes CSM Bucuresti otthonában a női kézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. A magyar bajnok így továbbra is hibátlan a sorozatban.

Eredmény, BL, csoportkör, 3. forduló:
CSM Bucuresti – Győri Audi ETO KC 24-27 (13-9)

A Bajnokok Ligája előző kiírásának döntőjében a román bajnok hosszabbítás után hétméteresekkel verte az ETO-t, és ezúttal sem ígérkezett könnyebbnek a csata.

Ennek ellenére az első negyedórában az idei kiírást két győzelemmel (otthon simán a Midtjyllandot, idegenben szorosan a Rosztov Dont) kezdő ETO jól rajtolt a címvédő otthonában. 7–5-nél már két góllal is vezetett a határozottan védekező magyar bajnok.

Aggodalomra adhatott viszont okot, hogy Kari Grimsbőt a 10. percben le kellett támogatni a pályáról, miután

a norvég kapus szerencsétlenül ütközött saját csapattársával, Yvette Brochhal

– elég rémisztő szögben állt Grimsbö térde. Ahogy az is, hogy Eduarda Amorim ekkorra már két kétperces kiállítást szedett össze.

Talán nem súlyos a norvég kapus, Kari Grimsbö sérülése Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A románok ki is használták az átmeneti bizonytalankodást, és ugyancsak remek védekezésükre építve, zsinórban négy gólt lőve ők léptek el kettővel. Majd a győriek támadásban elkövetett hibáit – vagy középen erőltettek mindent, de

a Görbicz, Groot, Mörk világklasszis trió egyetlen akciógólig jutott,

vagy a szélsők, Korsós és Bódi hibáztak tiszta helyzetben is – kihasználva a szünetben már négy góllal 13–9-re vezetett a CSM.

A második félidő gólváltással és Heidi Löke kiállításával indult, kész szerencse, hogy az említett BL-döntőben 14 gólig jutó és már ezúttal is 4-nél járó Isabelle Gullden kihagyott egy hetest – először fordult elő ilyen a bukarestiekkel az idei BL-idényben.

Kiss Éva védéseinek és Eduarda Amorim megtalált lövőformájának (két nagy átlövés) és Löke két góljának köszönhetően 15–14-nél újra a románok nyakán volt az ETO.

Eduarda Amorim a második félidőben nagyon belejött a gólgyártásba Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Majd az emberhátrányban a kapust lehozva támadó CSM-et

kétszer is a saját kilenceséről mattolva

(egyszer Görbicz, egyszer Groot) át is vette a vezetést a Győr (16–17). 20–18-as magyar vezetésnél pedig Jakob Vestergaard próbált rendet tenni a román csapatban – nem sok sikerrel.

Az utolsó tíz percet háromgólos előnnyel (23–20) kezdte az ETO, de a hajrá ettől még izgalmas lett, persze. Az ETO-nak több meccslabdája is volt, de hol a kapkodás, hol a Grubisic helyére beálló és remekül védő Paula Ungureanu akadályozta meg, hogy a magyar bajnok lezárja a meccset.

Nora Mörk a hajrában kétszer villant, mindkettő fontos gólt ért Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Két perccel a vége előtt aztán Mörk megtalálta egy remek labdával Lökét, aki belőtte a 26.-at, a túloldalon Kiss Éva megfogott egy ziccert, majd a norvég átlövő maga is betalált – azaz az ETO idegenben győzte le a címvédőt, és maradt hibátlan a csoportban.

Folytatás jövő hét pénteken Győrben, amikor a románok mennek vendégségbe az ETO-hoz.