Vágólapra másolva!
Egy góllal győzött a Győr az orosz Rosztov-Don otthonában a női Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, C csoport, 2. forduló:
Rosztov-Don (orosz) - Győri Audi ETO KC 27-28 (14-12)

A győriek, akik az első fordulóban a dán Midtjylland ellen otthon 12 góllal nyertek, jól kezdtek Rosztovban, mert bár a vezetést az orosz csapat szerezte meg, hamarosan 5-3 lett a magyarok javára.

A folytatásban is rendre a vendégeknél volt az előny, hol egy, hol két góllal, 8-10 után azonban a többször is emberhátrányban játszó Győrre felzárkózott a hazai együttes, sőt fordított, s a szünetre kétgólos vezetésre tett szert (14-12).

Nora Mörk nyolc gólt dobott Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A második félidőt az oroszok - akik a nyitókörben három góllal alulmaradtak a címvédő román CSM Bucuresti otthonában - góllal nyitották (15-12), de a Győr is hatékonyabbá vált, s egy-két találatnyinál többel sokáig nem engedte el a házigazdákat. 19-16-nál a győri időkérés sem segített, sőt először vezetett négy góllal a Rosztov (21-17). 21-20-ra sikerült szépíteni, majd 22-22-nél, a 48. percben utol is érni a vendéglátókat.

Három perc volt hátra, amikor - 25-22 után - megint beérte a Rosztovot a Győr (26-26), a véghajrá izgalmait pedig a magyar együttes bírta jobban, s egy góllal megnyerte az idegenbeli csatát.

A Győr legeredményesebb játékosának a norvég Nora Mörk bizonyult, aki nyolcszor vette be az orosz kaput.