Vágólapra másolva!
A dán Christian Dalmose helyett a juniorok edzője, Horváth Roland lesz a Siófok női kézilabdacsapatának új szakvezetője. A cél egy főként magyar játékosokra épülő együttes kialakítása. Fehérváron hat távozó és hat érkező lesz, köztük két vb-második és egy világbajnok játékos, míg Debrecen az orosz bajnoktól csábított irányító-átlövőt.

Az előző szezont még a dán Christian Dalmose irányításával és világbajnok brazil (Daniela Piedade), olimpiai és Európa-bajnok spanyol (Macarena Aguilar) és ukrán válogatott (Valentyina Salamaka) játékossal vívta meg a Siófok női kézilabdacsapata, de a 2016-17-es idényre a klubvezetés az irányváltást mellett döntött.

Piedade, Aguilar és Salamaka mellett távozik Silje Petersen és Irina Nyikityina is, míg Dalmose helyére nem külföldi, de még csak nem is hazai rutinos edző érkezik. A klub kedden azt közölte hivatalos honlapján, hogy 2016. június 1-től a juniorok eddigi trénere, Horváth Roland veszi át az irányítást, a munkáját Kiss Szilárd segíti majd a klub szakmai igazgatójaként.

Horváth Roland lesz a Siófok edzője Forrás: Siofokkc.hu

kiegészülve kiemelkedő képességű külföldi és saját nevelésű fiatal játékosokkal… A klub reményei szerint a fiatalság, a lendületesség, rutinnal és tapasztalattal ötvözve megfelelő egyensúlyt fog biztosítani a Siófok KC fejlődésének érdekében” – olvasható a klub honlapján.

Fehérvár: hat érkező, hat távozó

Hat játékos érkezik és hat távozik a Fehérvár KC női kézilabdacsapatánál, amelynek célja, hogy a következő idényben a legjobb öt között zárjon az NB I-ben.

Daniela Piedade Siófokról Fehérvárra szerződött Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az NB I-ben hatodik, a Magyar Kupában negyedik helyezett klub keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: a Siófoktól érkezik a 2013-ban világbajnok brazil Daniela Piedade, a román SCM Craiovától a vb-második szerb Jelena Zivkovic - ő a 2011/12-es szezonban az FTC-ben szerepelt -, a francia Nimes-től a szintén vb-ezüstérmes francia Claudine Mendy, Vácról Pelczéder Orsolya, a Kozármislenytől Vajk Eszter, valamint a kézilabda akadémiától (NEKA) Tornóczky Sára. Rajtuk kívül Deli Rita vezetőedző szeretne minél több fiatalnak lehetőséget biztosítani a felnőttek között.

Távozik Tápai Szabina, Emberovics Míra, Hrabovszky Helga, Herr Anita, Juki Tanabe, valamint Csáki Viktória.

A csapat célja, hogy a 2016-17-es idényben a magyar bajnokságban a legjobb öt között zárjon, és a nemzetközi porondon, az EHF-kupa és a KEK összevonásából létrejövő új kupában bekerüljön a csoportkörbe. A keret jövő szerdáig marad edzésben, és a nyári pihenőt követően július 18-ától készül az új szezonra.

Erősít a Debrecen

Az új orosz bajnok Aszrahanocska jobbkezes átlövő-irányítója, Karina Jezsikova a Debrecenben folytatja pályafutását.

Karina Jezsikova Forrás: Facebook

„Láttam felvételeket leendő csapatom mérkőzéseiről, s tetszik az a játékstílus, amit a lányok játszanak, szimpatikus Tone Tiselj és az a taktika, amit elvár. A magyar bajnokság az egyik legerősebb Európában. Remélem, tudok segíteni a csapatnak, hogy elérje céljait” – nyilatkozta a fehérorosz válogatott csapatkapitánya a klub hivatalos honlapján.

A csapat másik friss szerzeménye a balszélső Tóth Melinda, aki a Fradiban nevelkedett, majd a legutóbbi szezont az MTK-nál töltötte.