Szorossá tette a Fradi a Győr elleni elődöntőt

amorim
Dabas, 2016. április 2. A győri Eduarda Amorim (b) és a ferenvárosi Szekeres Klára (j) a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén játszott FTC Rail Cargo Hungária - Győri Audi ETO KC mérkőzésen, a dabasi OBO Arénában 2016. április 2-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A címvédő Győri Audi ETO KC bejutott a női kézilabda Magyar Kupa vasárnapi fináléjába, miután a szigetszentmiklósi négyes döntő első elődöntőjében legyőzte a bajnok Ferencvárost. A vasárnapi ellenfél a Fehérvárt legyőző Érd lesz.

Eredmény, Tippmix Török Bódog női Magyar Kupa, négyes döntő (Szigetszentmiklós), 1. elődöntő:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-24 (15-11)

A sorsolás szeszélye folytán a címvédő Győr és a bajnok FTC már az elődöntőben találkozott. A Bajnokok Ligája április eleji negyeddöntőjében az ETO mindkét meccsen nagy különbséggel győzte le hazai riválisát, és összesítésben 71-41-gyel került az egy hét múlva esedékes budapesti négyes döntőbe.

A szombati találkozót a spanyol Nerea Pena három góljának köszönhetően az FTC kezdte jobban, de a Győr 3-3-nál egyenlített. A Ferencváros egy ideig tartotta a lépést legnagyobb hazai riválisával (6-6), amely azonban az első félidő felénél - Yvette Broch és Heidi Löke eredményességének köszönhetően - négy góllal ellépett (11-7), és ezt a különbséget Görbicz Anita találataival a szünetig megőrizte.

Eduarda Amorim (b) és a ferenvárosi Szekeres Klára Forrás: MTI/Kovács Anikó

A térfélcserét követően egy ideig nem változott számottevően a játék képe, és így a különbség sem (23-18). A hajrát szorossá tudta tenni a Ferencváros (25-24), de az egyenlítésre nem volt ideje és lehetősége. A Győr 2005 óta - sorozatban - szerezte mind a 11 MK-diadalát, és az FTC is 11-szeres kupagyőztes (1967 és 2003 között). Vagyis a szombati győztesnek maradt esélye, hogy beérje a 12-szeres kupagyőztes Vasast.

A 2. elődöntőben:
Érd - Fehérvár KC 25-23 (16-12)

A vasárnapi program:
a 3. helyért: Ferencvárosi TC - Fehérvár KC 15.45
döntő: Győri Audi ETO KC - Érd 18.00