Óriásit küzdött, ismét Final Four-résztvevő a Veszprém

Aron Palmarsson, Veszprém, kézilabda
Veszprém, 2016. április 30. A veszprémi Aron Palmarsson (j) és Ilija Abutovic, a macedón csapat játékosa az MVM Veszprém - Vardar Szkopje férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában 2016. április 30-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Sorozatban harmadszor jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe az MVM Veszprém. A bakonyi együttes a negyeddöntő szombati visszavágóján az idegenbeli háromgólos sikert követően 30-30-as döntetlent játszott a vendég macedón Vardar Szkopjéval, így 59-56-os összesítéssel jutott be a május 28-29-i kölni Final Fourba.

Eredmény, férfi kézilabda-BL, negyeddöntő, visszavágó:
MVM Veszprém– Vardar (macedón) 30–30 (12–14)
a Veszprém gólszerzői: Ilic 9, Nagy L. 7, Marguc 4, Lékai 4, Palmarsson 2, Sulic 2, Ugalde 1, Iváncsik G. 1
továbbjutott: a Veszprém, 59–56-os összesítéssel

Rosszul indult a találkozó a hazaiak számára, a 10. percig akcióból nem tudott betalálni, a vendégcsapat pedig 6-2-es előnyre tett szert. Nagy László azonban kétszer villant, Mirko Alilovic pedig hétméterest hárított, így két gólra felzárkózott a Veszprém.

Aron Palmarsson Forrás: MTI/Kovács Anikó

A folytatásban a Vardar visszaállította a négygólos különbséget, amelyet meg is tartott a 26. percig. Az első játékrész hajrájában zárkózni tudott Javier Sabaté együttese, így két találat volt a vendégek előnye a szünetben.

A második félidőben jobban kezdett a Veszprém, és a 39. percben átvette a vezetést (19-18). A folytatásban fej fej mellett haladtak a csapatok, az 57. percben 28-27-re újra a Vardar vezetett. Az utolsó három percben három gólt szerző Momir Ilic vezérletével a hazaiak kézben tartották a végjátékot, és nem engedték ki kezükből a továbbjutást.

Irány a Final4 Forrás: MTI/Kovács Anikó

A másik szombati visszavágón a Veszprém tavalyi döntős ellenfele, a címvédő Barcelona hazai pályán hiába nyert három góllal, a THW Kiel két találatot megőrzött az első mérkőzésen megszerzett ötgólos előnyéből, így a német együttes jutott be a Final Fourba.

További negyeddöntős eredmény:
Barcelona (spanyol) - THW Kiel (német) 33-30 (13-14)
továbbjutott: a THW Kiel, 59-57-es összesítéssel

Szerdán játszották:
Kielce (lengyel) - Flensburg-Handewitt (német) 29-28 (14-13)
továbbjutott: a Kielce, 57-56-os összesítéssel.

vasárnap játsszák:
Paris Saint-Germain (francia) - PDD Zagreb (horvát) 17.00 (28-20)

A párharcok győztesei vesznek részt a május 28-29-i kölni négyes döntőben.