Maticból jó magyar kézikapitány lenne

Vladan Matic, kézilabda
DENMARK, AARHUS : Serbia's head coach Vladan Matic reacts during the men's EHF Euro 2014 Handball Championship group C match Russia vs Serbia on January 15, 2014 at the NRGi Arena in Aarhus, Denmark. Russia won the match 27-25. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
A vajdasági származású EHF-mesteredző, Csordás Zoltán szerint a magyar kézilabda nehéz időszak előtt áll, mert a férfiválogatottban a legjobbak lassan kiöregednek, és itthon szinte csak külföldiek játszanak a kezdőcsapatban. Talant Dujshebaev szerződésbontását logikus döntésnek tartja, és alkalmas jelöltet is lát a kapitányi posztra mondani.

„Olvastam az Eb előtt Talant Dujshebaev kijelentését, hogy az aranyérem megszerzése a cél. Nos a válogatott nagyon, de nagyon messze volt az első helytől így a kapitány menesztése teljesen logikus döntés volt. Most egy nagyon nehéz időszak következik, hiszen Nagy László egy hónap múlva 35 éves lesz, s nem lesz könnyű összeállítani egy erős válogatottat, mert a magyarországi csapatokban az első felállásban a különféle posztokon szinte csak külföldiek játszanak” – nyilatkozta Csordás Zoltán a vajdasági Magyar Szónak.

A svájci élvonal 4. helyén álló Möhlin vajdasági származású edzője nem akarja elhinni, hogy Magyarországon nincsenek olyan jól felkészített és tudással felvértezett hazai játékosok, akik megállnák a helyüket a bajnokságban.

Vladan Matic Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A szerb és a magyar válogatott a nyáron egymással vív világbajnoki selejtezőt. „Mindent nézve – az Eb felkészülést, a kontinensbajnokságon való szereplést, a játékosok korát – Szerbiát tartom az esélyesebbnek. Ez nem azt jelenti, hogy Magyarország biztosan nem lesz ott a vébén, az ő selejtezős szereplésük nagyban attól függ, hogy ki vezeti a válogatottat, és az új szövetségi kapitányt mennyire fogadják el a játékosok” – mondta.

Szerinte olyan szövetségi kapitány kell, aki ért a kézilabdához, aki tájékozott az európai történésekben, és aki elég bátor.

Csordás Zoltán Forrás: Aargauerzeitung.ch

„Vladan Maticot mondanám, aki már magyar állampolgár, nagyon régóta követi a magyar kézilabdát, még mindig fiatal, ambiciózus és minden adottsága megvan, hogy kapitány legyen. Mást, aki Magyarországon dolgozik jelen pillanatban nem látok. Sok magyar edzőnél ugyanazt a hibát vélem felfedezni: jobban készülnek a mérkőzés utáni magyarázkodásra, mint a találkozóra. Az olyan mondatok, hogy „jó volt, de...” és „nyerhettünk volna, de hiányzott...”, nálam csak alibinek felelnek meg.”