Vágólapra másolva!
Távozott Varga József, a Debrecen női kézilabdacsapatának vezetőedzője, akinek utóda a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Tone Tiselj lett.

A DVSC-TVP honlapjának hétfői beszámolója szerint az edzőváltásról a délutáni csapatmegbeszélésen értesültek a játékosok. Kedd reggel már Tiselj tartja az edzést.

Megállt a fejlődés

"Most éreztem, hogy a csapat eljutott arra a pontra, amelyen megállt a fejlődés" - mondta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője, aki hozzátette Varga József pihen, de júliustól reményei szerint a DVSC kötelékében fogja folytatni a munkáját.

Tone Tiselj még a Krim Ljubljana edzőjeként Forrás: AFP


A közleményből kiderül, hogy a szlovén edzővel fél plusz egyéves szerződést kötött a DVSC, azaz nyáron, az addig eltelt idő tapasztalatait elemezve döntenek a folytatásról.

Nagy név a csapat élén

Az 54 éves Tiselj edzőként korábban - Szlovénián kívül - Dániában, Montenegróban és Romániában is tevékenykedett, illetve irányította a szlovén női és férfi válogatottat, valamint Montenegró női nemzeti csapatát is. A női Bajnokok Ligájában kétszer aranyérmet nyert a Krim Ljubljanával, férfi szövetségi kapitányként pedig a 2004-es Európa-bajnokság második helyén végzett csapatával.