Vágólapra másolva!
Távozik az MVM Veszprém kézilabdacsapatától Fonyó Károly.

A Veszprém honlapja azt írja, a klub történetének legsikeresebb elnöke lemondott titulusáról, valamint a csapatot irányító Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról. Fonyó 2012-ben társelnökként került a klubhoz, majd 2013 májusában lett elnök.ű

Nyolc trófea és egy BL-döntő a mérleg

"Érkezésekor a Klub nagyon nehéz helyzetben volt, közel állt ahhoz, hogy sok ezer szurkoló elveszítse azt a lehetőséget, hogy Veszprémben rangos mérkőzéseket láthasson. Regnálása alatt átszervezte a klub működési modelljét, 2013 júliusától az egyesületet az MKB Veszprém Kézilabda Zrt. működteti, a pénzügyi helyzet stabilizálódott, a csapat pedig történelmének legsikeresebb szakaszába lépett" - írta a Veszprém honlapja.

A csapat Fonyó elnöksége nyert három magyar bajnokságot, három Magyar Kupát, két Szuperkupát, egy SEHA Ligát, és kétszer bejutott a Bajnokok Ligájában a Final Fourba, idén például döntőt játszott a Barcelona ellen.

Fonyó Károly közeli üzlettársa az idén februárban Orbán Viktor miniszterelnökkel csúnyán összekülönböző milliárdos vállalkozónak, Simicska Lajosnak, akit rendszeresen látni a Veszprém meccsein.