Ibrahimovicot is legyőzte a PSG kézicsapata

Nikola Karabatic, PSG, kézilabda
FRANCE, Strasbourg : PSG's Nikola Karabatic is pictured during the handball tournament "Eurotournoi" in Strasbourg, eastern France on August 20, 2015 . AFP PHOTO/FREDERICK FLORIN
Vágólapra másolva!
A világ kézilabda-történetének legnagyobb költségvetésével vág neki a PSG férficsapata a 2015-16-os idénynek, a katariak által pénzelt párizsiak 16,5 millió euróból próbálnak eljutni a csúcsra.

Tizenkét százalékkal nagyobb költségvetéssel dolgozik a 2015-16-os évadban a PSG férfi kézilabdacsapata, mint tavaly, a különbség minden bizonnyal Noka Serdarusic edző és Nikola Karabatic érkezésének köszönhető. A Handball-Planet azt írta, ezzel a klub még Zlatan Ibrahimovicot is legyőzte, hiszen a svéd sztár éves fizetése kevesebb, mint a PSG Handball 16,5 milliós büdzséje.

A világon sohasem volt még kézilabdaklub, amely egy szezonra ennyit költhetett volna, a nagy rivális Kiel költségvetése 9,5 millió euró körül lehet, de a tavalyi Bajnokok Ligája-döntős Veszprém ennél is kevesebből gazdálkodhat.

Nikola Karabatic a nyáron érkezett a PSG-hez Forrás: AFP/Frederick Florin

A francia bajnokságban a második legtehetősebb klub, a Montpellier 7,5 milliót költ, míg a többi francia élvonalbeli klub költségvetése 2-4 millió euró közé tehető.