Vágólapra másolva!
Májusban kötött kétéves szerződést kötött a Fehérvár KC női kézilabdacsapatával, Tápai Szabina, aki tíz éve EHF-kupát nyert a klub színeiben. A 29 éves játékos a profi sport mellett üzletasszonyként és anyaként is szeretne helyt állni.

"Nagy örömmel fogadtam, amikor megkerestek Fehérvárról, mert mindig is bennem volt a vágy, hogy visszatérjek ide valamikor. Ez most sikerült! A csapattársak nagyon jól fogadtak, és úgy látom, jó kis csapat van itt kialakulóban. Sokat várok magunktól, remélem, hogy a vezetőség által kitűzött célokat teljesíteni fogjuk tudni" - nyilatkozta Tápai Szabina.

A 29 éves játékos 2008-ban távozott fehérvárról, előbb egy évet a dán Randersnél töltött, majd 2009-10 között a francia Arvor együttesét erősítette. Váci kitérő és gyermekáldás után tavaly a másodosztályú Vasasnál szerepelt.

Tápai Szabina Forrás: Facebook

"Sokat köszönhetek a Vasasnak. Arra a félévre fizikálisan nagy szükségem volt, hogy szülés után vissza tudjam nyerni régi önmagam. A játékok, a mozdulatok már a második edzésen megvoltak fejben, csak ehhez a testet is hozzá kellett edzeni" - mondta.

Az egész nyári felkészülést egy kőkemény fizikai felépítésnek tartja, és nagyon várja már, hogy jöjjenek az edzőmérkőzések. Ráadásul anyaként nem könnyű összeegyeztetni a családot és a munkát.

Kucsera Gábor és Tápai Szabina Forrás: MTI/Cornexikezilabda

"Az egész család segít nekem ebben, óriási logisztikával szervezzük a napjainkat, ki mikor vigyáz Bencére. Férjem, a világ- és Európa-bajnok kajakos, Kucsera Gábor Szolnokon, én Székesfehérváron töltöm a napjaim, így ilyenkor a család többi tagja veszi ki a részét a gyermeknevelésből. Ráadásul most kezdünk több lábra állni, próbálunk kicsit a jövőnkre is gondolni, ezért egy luxus fitneszstúdió elindításába fogtunk Budapesten, a XII. kerületben. Jelenleg ennek az ügyeit is intézem mindamellett, hogy edzek és anyuka is vagyok. Nagy fába vágtam a fejszémet, de remélem, minden szerepben - anyukaként, üzletasszonyként és a kézilabdapályán is - maximálisan tudok majd teljesíteni."