Ember a talpán, aki átlövi ezt a győri falat

Dabas, 2014. április 26.
Szucsánszki Zita, a Ferencváros játékosa (b), valamint a győri Rapaelle Tervel (k) és Eduarda Amorim (j) a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében vívott FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC találkozón a dabasi OBO Arénában 20
Dabas, 2014. április 26. Szucsánszki Zita, a Ferencváros játékosa (b), valamint a győri Rapaelle Tervel (k) és Eduarda Amorim (j) a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében vívott FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC találkozón a dabasi OBO Arénában 2014. április 26-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A Roglán edzőtáborozó Győri Audi ETO kézilabdacsapata jó hangulatban készül a következő idényre. A csalódást keltő szezon után a győrieknél rengeteg új játékos van, de mindenki kiemelte, hogy remek a hangulat, és hamarosan újra régi fényében csillog majd a győri sztárcsapat.

"Kicsit fáradt vagyok így 5 nap után, naponta kétszer 3 órát edzünk. Ebben mondjuk benne vannak a taktikai egyeztetések is, de így is megérzem a mögöttünk lévő napokat. A játékstílus teljesen más, mint amit eddig játszottam, itt rengeteg a váltás, amit meg kell szokni. De ahogy látom, nem lesz ezzel gond, jó az összhang" - mondta a Ferencvárostól szerződtetett átlövő, Tomori Zsuzsa a klub honlapjának.

- tette hozzá Tomori.

Az újoncok: Kiss Éva (b), Tóth Gabriella (b2), Linn Jörum Sulland (b3), Yvette Broch (j3), Cornelia Nycke Grott (j2) és Tomori Zsuzsanna Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A csapat egy másik újonca - már ha Tomorit újoncnak tekinthetjük - a holland Nycke Groot, akit megdöbbentett, mennyire szeretik a győriek a kézilabdát. "Óriási élmény volt az első edzésen ennyi szurkolót látni a lelátókon, még soha életemben nem tapasztaltam ilyet. Tudtam, hogy Győrben szeretik az emberek a kézilabdát, de hogy ennyire!!! Kicsit emiatt idegesebb is voltam, még ha nem is látszódott rajtam, nagyon igyekeztem" - mondta Groot.

"Az edzőtábor szuper, bár borzasztóan kemény, éppen hogy életben vagyok. Ugyanakkor a közösség is szépen épül, a vicces vetélkedőn rengeteget nevettünk. Az első hetekben természetesen Yvette-tel töltjük együtt a legtöbb időt, de egyre jobban megismerem a lányokat, a többiekkel is együtt kávézunk, beszélgetünk, szerintem lesznek majd más barátságaink is a csapaton belül. A lányok végtelenül kedvesek és segítőkészek, itt nagyon könnyű jókedvűnek és pozitívnak lenni. Nagyon jól érzem magam!"

Amorim hamarosan 100 százalékon

Tavaly a győriek egyik legnagyobb gondja Eduarda Amorim sérülése volt. A súlyos térdsérülést szenvedett brazil klasszis már edzésbe állt, állítása szerint hamarosan teljes értékű edzésmunkát végezhet. "Várakozáson felül van a térdem, amelynek nagyon örülök. Rengeteget dolgoztam az utóbbi hónapokban, hogy mielőbb visszatérhessek, és most bátran kell játszanom, nincs más választásom. Tulajdonképpen a feladatok, edzésmunka legnagyobb részét tudom végezni a lányokkal, így pár hét, és teljes értékű leszek, úgy érzem. Néha még fáj, de ez normális.

Amorim blokkol Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Térdgépre lesz azért szükségem, már meg is jött, ismerkedek vele. A csapat egyszerűen fantasztikus, jobb, mint amire számítottam. Mindenki vérprofi, a közösség csodás, és ez átsegít bennünket a kemény edzéseken. Elszántságot látok a csapaton, de revanshangulat azért nincs, hiszen minden új szezon egy új kihívást jelent. A játékosok mentalitása tökéletes, ha így haladunk, akkor rövid időn belül fantasztikus csapattá fogunk érni!" - mondta a 2014-ben a világ legjobb játékosának választott átlövő.