Vágólapra másolva!
Kétéves szerződést kötött a Fehérvár KC-val Tápai Szabina, aki korábban játszott már a székesfehérvári klubban, és részese volt a csapat tíz évvel ezelőtti EHF-kupagyőzelmének.

A kupagyőzelem évfordulóján tartott szerdai sajtótájékoztatón az irányító-átlövő kiemelte: hat évet töltött el Székesfehérváron, innen indult el karrierje, és élete eddigi legnagyobb eredménye volt az EHF-kupa elhódítása. Hozzátette, hogy azóta csak néhány játékossal találkozott, ezért nagyon várja a pénteki gálamérkőzést.

Gyermeke születése után tér vissza Tápai Szabina Forrás: Facebook

Balássi Imre klubelnök nagy eredménynek tartotta, hogy a különböző sérülések miatt sohasem teljes kerettel hatodik helyet értek el a most zárult bajnokságban. Úgy vélte, Tápai Szabina leigazolása óriási előrelépés lesz.

BL-győztes kapus is érkezett

További erősítésnek nevezte a Kiss Éva kapus pótlására érkező Sipeki Flóra és Herr Orsolya leigazolását, valamint azt, hogy hosszabbítottak Horváth Bernadettel és Hajduch Csengével.

A gálamérkőzéssel kapcsolatban elmondta, fontos a múlt értékeinek ápolása, ezért méltó módon kívánnak megemlékezni a város egyetlen európai kupagyőzelméről. Ennek keretében a 2005-ös Cornexi-Alcoa HSB Holding és a 2015-ös FKC játszik gálamérkőzést.

Deli Rita utánpótlás-igazgató közölte, hogy a nagycsapatok találkozója előtt U10-es csapatuk az FTC és Dunaújváros hasonló korú csapataival találkozik.

Siti Bea, a klub jelenlegi edzője, kupagyőztes játékosa szerint jó lesz újra találkozni a pályán és azon kívül is. Reményét fejezte ki, hogy fel tudják venni az FKC mostani csapatának sebességét. Kynsburg Zoltán menedzser hangsúlyozta, hogy szinte a teljes 2005-ös keret jelen lesz a gálameccsen.

Bejelentette, hogy jövő szerdán 18 órakor Japán-Ukrajna felkészülési mérkőzést rendeznek Székesfehérváron, csütörtökön 16 órakor pedig Japán válogatottja az FKC-val mérkőzik meg.