Vágólapra másolva!
Szombaton a kölni Final Four elődöntőjében lép pályára az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata és a német THW Kiel ellen próbálja kiharcolni a Bajnokok Ligája-döntőjét. Fonyó Károly klubelnök biztos abban, hogy idén már nem jövevényként tekintenek a magyar bajnokra.

A Veszprém tavaly is eljutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, de akkor végül a negyedik helyet szerezte meg. Idén sokkal többre vágyik az együttes.

. Akkor a négyes döntőben először szerepelt csapatunknak még nem adták meg a tiszteletet, amolyan Keletről érkezett jövevényként tekintettek ránk, noha már akkor is erősek és felkészültek voltunk. Ez a történet ott és akkor lezárult, most egészen biztosan egy új fejezet kezdődik. A tanulópénzt tavaly már megfizettük, és nem akarunk esélyt adni arra, hogy ez másodszor is megtörténhessen velünk. Túlzás nélkül állíthatom, hogy az MKB-MVM Veszprém most már a világ három legjobb klubcsapata közé tartozik" - nyilatkozta Fonyó Károly klubelnök a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Nagy László vezetheti sikerre a Veszprémet Forrás: EHF

A klubelnök szerint igen jó döntést hoztak akkor, amikor beneveztek a SEHA Ligába, amelyet ráadásul első nekifutásra magabiztosan meg is nyertek.

, így minimum egyenrangú ellenfélnek számítunk, ha a Kielhez, a Barcelonához vagy a Kielcéhez hasonlítjuk magunkat" - tette hozzá.

Fonyó elmondta, amikor Veszprémben elkezdődött az új csapat felépítése, három évre szóló tervet készítettek: tavaly a Bajnokok Ligája négyes döntőjének elérése, idén a döntőbe jutás, jövőre pedig az első hely megszerzése a cél.

- nyilatkozta.