Vágólapra másolva!
A tavaly a földkerekség legjobb férfi kézilabdázójának választott francia Nikola Karabatic lehet a világon a második játékos, aki egyszerre birtokol olimpiai, világ- és Európa-bajnoki, valamint Bajnokok Ligája címet. Ehhez az kell, hogy klubja, a Barcelona vasárnap megnyerje Kölnben a legrangosabb klubtrófeát.

A 31 éves sztár elmondta, egyelőre nem gondol másra, csak a lengyel Kielce elleni szombati elődöntőre. Hangsúlyozta, csak azok tartják egyértelmű favoritnak a Barcelonát, akik nem ismerik a Kielce keretét és edzőjét - a magyar szövetségi kapitányként is dolgozó - Talant Dujshebaevet.

Karabatic eddig kétszer nyert BL-t, 2003-ban a Montpellier-vel, 2007-ben pedig a THW Kiellel, azaz harmadik országban, harmadik klubbal érhet a csúcsra.

Tavaly a Barcelonával ugyan csak harmadik lett - az MKB-MVM Veszprémet győzték le a helyosztón -, de úgy érzi, most sokat erősödött a csapat védekezésben, és ez lehet a siker alapja. Ráadásul jó formában érzi együttesét, és készen állnak a Final Fourra.

Nem izgatja a volt klubja

Arra nem gondol, hogy volt klubjával, a THW Kiellel döntőzne - ehhez szombaton a Veszprémnek is lesz szava -, mint jelezte: nem foglalkozik azzal, hogy mi lesz vasárnap. Sok meccset játszott már a Kiel ellen, nem lenne új az érzés.

Honfitársa, a kapus Thierry Omeyer 2010-ben egyszerre volt az olimpiai és világ-, valamint Európa-bajnoki és BL-cím birtokosa. Karabaticnak már "csak" a BL-diadal hiányzik ehhez.

A kölni Final Four első napján, szombaton 15.15-kor találkozik a Barcelona a Kielcével, míg a Veszprém-Kiel elődöntő 18.00-kor kezdődik. Vasárnap rendezik a bronzmeccset és a döntőt.