Vágólapra másolva!
Az MKB-MVM Veszprém lett a magyar kézibajnok, miután a döntő második mérkőzésén Szegeden is legyőzte a MOL-Pick Szegedet. A hazaiaknál ez volt az utolsó mérkőzése Vadkerti Attilának, akinek a játékára jövőre már nem tart igényt Juan Carlos Pastor edző. 

Ezt nem felejtette el Nagy László, a veszprémiek vezéregyénisége a mérkőzés utolsó perceiben sem, és ünneplés helyett inkább azzal törődött, hogy kifejezze tiszteletét a nagy ellenfél iránt, és méltóképp búcsúztassa el Vadkertit a hazai közönség előtt.

Vadkerti Attila nemcsak Szegeden, de a magyar válogatottban is bizonyított Forrás: MTI/Kovács Anikó

A meccs utolsó pillanataiban Nagy odasétált a szegediek pályán lévő balszélsőjéhez, és megkérte, adja át a helyét a kispadon ülő Vadkertinek. Így is történt, a pályára lépő játékos pedig szabad utat kapott a veszprémiektől a kapuig: a szélső góllal fejezhette be 16 éves szegedi pályafutását.

A helyszínen a szurkolók és a két csapat játékosai is egyetértettek abban, hogy Nagy László példátlan gesztust gyakorolt ellenfelével szemben, amiért megilleti a legnagyobb sportolóknak járó tisztelet - ahogy minden elismerést megérdemel a szegediek egykori csapatkapitánya, Vadkerti Attila is.

Vadkertinek még egy évig él a szerződése, a csapatnál szeretnék, ha a klubon belül találnának neki valamilyen pozíciót.