PSG-t vert, Final4-ban a Veszprém

Renato Sulic, Marko Kopljar, kézilabda
HUNGARY, Veszprém : Croatian Renato Sulic (C) of MKB Veszprem vies for the ball with Croatian Marko Kopljar (R) Paris Saint-Germain during the EHF Champions League final four match MKB Veszprem vs Paris Saint-Germain in Veszprem, Hungary, on April 26, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Az MKB-MVM Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel a múlt heti döntetlen után a vasárnapi hazai visszavágón 34-28-ra legyőzte a Paris Sain-Germain együttesét.

BL-negyeddöntő, visszavágó:
MKB-MVM Veszprém PSG (francia) 34-28 (16-12)
gól: Ilic 7, Sulic 5, Nagy 4, Chema 4, Ugalde 4, Marguc 3, Gulyás 3, Ruesga 2, Terzic 1, Nilsson 1, illetve Hansen 15, Gunnarsson 3, Kopljar 2, Accambray 2, M,Tima 2, Abalo 1, Narcisse 1, Barachet 1, Melic 1
Továbbjutott: a Veszprém, 58-52-es összesítéssel.

A múlt heti meccs nagy részében remekül játszó, ám a gyengébb hajrá miatt csak 24-24-es döntetlent elérő magyar bajnok kicsit feszülten kezdte a visszavágót. A vendégek már 3-1-re is vezettek, de Nagy Lászlóék gyorsan rendezték soraikat és sorozatban négy gólt szerezve, a 10. percben már két találatnyi előnyük volt.

A PSG azonban tartotta magát, Nagy kiállítását kihasználva 6-6-ra egyenlített, majd a hazaiak hirtelen lendületbe jöttek, és négy góllal megléptek. A szakasz hajrájában beállt a négy-ötgólos különbség a két együttes között. Carlos Ortega csapata nagyon jól kézilabdázott, Mikler kiválóan védett, a szünet négygólos veszprémi előnynél kezdődött (16-12).

Sulic (pirosban) ötöt vágott végül Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A második félidőt is koncentráltan kezdte a magyar csapat, így hiába igyekezett a PSG, nem találta ellenfele védekezésének és támadásainak ellenszerét. A különbség folyamatosan nőtt, a 45. percben hét, majd kevéssel később már nyolc gólnyi volt.

A hajrában kicsit könnyelművé vált a magyar csapat, a bírók is több kiállítást ítéltek ellene, a vendégek azonban négy gólnál nem tudtak közelebb kerülni hozzá. A veszprémiek végül hatgólos sikerrel biztosították helyüket a Final Fourban, ahova korábban a Barcelona és a Kielce jutott be.

Nagyéknak sikerül, Hansennek nem

A vendégeknél Mikkel Hansen volt az egyetlen, aki átütően játszott. A dán irányító a második félidőben gyakorlatilag egyedül vitte hátán a csapatát, a párizsiak 28 találatából 15-öt szerzett, ám ez is kevés volt klubja sikeréhez.

A Veszprém egymás után másodszor jutott be a legrangosabb kupasorozat négyes döntőjébe - tavaly negyedik lett -, melyet idén május 30-án és 31-én rendeznek Kölnben.

További eredmény:
Kielce (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón) 33-31 (16-14)
Továbbjutott: a Kielce, kettős győzelemmel, 55-51-es összesítéssel.

szombaton:
Barcelona (spanyol)-Croatia Zagreb (horvát) 43-21 (23-10)
Továbbjutott: Barcelona, kettős győzelemmel, 68-44-es összesítéssel.