Vágólapra másolva!
Székelyudvarhely sportiskolája szakmai együttműködést írt alá a BL-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatával. A kézisuli a terhes Görbicz Anita nevét vette fel, akiről képet is közölt a klub honlapja.

"Az utóbbi években klubunk utánpótlásképzése messze túllépte már a város illetve a megye, sőt az ország határait is. A csallóközi és a kozármislenyi példák azt mutatták, hogy érdemes tovább szélesíteni a szakmai együttműködések körét, és az ETO utánpótlásképzés módszertanát megosztani az arra fogékony utánpótlás bázisokkal" - nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a győriek klubelnöke.

Az együttműködés alapja, hogy a győri edzők átadják az utánpótlás-képzési rendszer szakmai tudását, továbbá a klub anyagi segítséget nyújt a csatlakozó egyesületeknek, cserébe az ETO utánpótlásbázisa növekszik, és a legtehetségesebb játékosok csatlakozhatnak a győri akadémiai képzésbe.

Görbicz Anita szépe gömbölyödik Forrás: Gyorietokc.hu

Bakó Lajos, a székelyudvarhelyi sportiskola vezetője szerint az erdélyi bázisnál nagy várakozással tekintenek az új időszakra: "Régóta keressük már az együttműködés módját az ETO-val, és óriási lehetőséget látunk a közös munkában. Székelyudvarhelyen nagy népszerűségnek örvend a kézilabda, a most induló suliban már közel 200 kézilabda-palántával kezdjük a munkát. Görbicz Anita nevét itt is mindenki ismeri, a kézilabda királynője hatalmas vonzerő lesz a kislányok számára."