Vágólapra másolva!
Sorozatban tizenegyedik alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amely a vasárnapi döntőben hazai pályán 29-23-ra legyőzte a második félidőben 12 percig gólképtelen Ferencvárost. A sikerrel az örökrangsorban az ETO beérte fővárosi riválisát, és már csak a Vasas van előttük 12 sikerrel.

Eredmény, Török Bódog női Magyar Kupa, döntő:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-23 (15-14)
gól: Kovacsics 10, Löke 4, Aguilar 4, Bognár-Bódi 3, Szen 3, Szepesi 2, Milanovic Litre 1, Hornyák 1, Planéta 1, illetve Pena 8, Tomori 5, Szarka 3, Szamoránsky 3, Szucsánszki 2, Vérten 1, Cifra 1

Löke két góljával indult a rangadó, a nyáron Győrbe visszatérő Tomori két kísérlete is célt tévesztett az elején. Sok helyzet maradt ki az agresszív védekezésnek köszönhetően. Aztán 2-2 után megrázta magát a házigazda, és emberelőnye alatt 6-2-re elhúzott. Negyedóra elteltével 8-4 volt az állás, a vendégek Pena góljaival, valamint Tomasevic védéseivel megkezdték a hátrány ledolgozását. A szünetre majdnem az egyenlítés is sikerült.

Kovacsics Anikó remekelt Forrás: Gyorietokc.hu

A szünet után 12 perc alatt minden eldőlt, az FTC hét gólt kapott és egyet sem dobott, így Elek Gábor kénytelen volt újra időt kérni, de nem sikerült életet lehelni a játékba. Szucsánszki törte meg a hosszú gólcsendet, ám a folytatásban sem volt semmi esélyük a fővárosiaknak.

Ambros Martín, a Győr edzője boldogan értékelte a meccset: "Fantasztikusan teljesítettek a lányok, nagyon elégedett vagyok mind a támadással, mind a védelemmel, de legfőképpen azzal a mindennapos kemény munkával, amelyet a csapat napról-napra végez. Azt hiszem, ma egy kicsit jól laktunk, a szezon első fontos pontjához érkeztünk, kicsit ünneplünk, aztán megyünk tovább az utunkon."

Ismét kupagyőztes lett a Győri Audi ETO KC Forrás: Gyorietokc.hu

"Elképesztő, amit mutattunk a pályán, nagyon boldog vagyok, nemcsak a győzelem, hanem a játékunk miatt is. Az első félidőben voltak hullámvölgyek, de a másodikra kőkeményen összeállt a védelmünk, amely a fantasztikus kapusteljesítménnyel szilárd alapot adott elöl is. Támadásban megvolt a lendület, pörgött a labda, és ez meglátszott gólokban is. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra!" - mondta Kovacsics Anikó.

"A második játékrészben mutatott teljesítményünk megpecsételte a mérkőzést, sajnos sok olyan hibát vétettünk, amely végzetes volt. Mindenképpen többet vártam a csapattól, hiszen az elmúlt időszak jobb teljesítményre adott volna okot. A vereség ellenére mennünk kell tovább, fontos célok vannak még előttünk a szezonban" - szomorkodott a Ferencváros edzője, Elek Gábor.

a 3. helyért:
Érd - MTK Budapest 26-21 (13-14)

Az örökrangsor:
12: Vasas
11: FTC, Győr
5: Debrecen, Dunaújváros
3: Bp. Spartacus
2: Vörös Lobogó Magyar Posztó, TFSE, Bakony Vegyész
1: Bp. Vörös Meteor, Bp. Szikra, Goldberger SE, Építők KC