Jövőre is lesz SEHA-liga

Veszprém, 2015. február 4.
A veszprémi Chirstian Zeitz (b) és Djordje Spasic a kézilabda SEHA Liga MKB-MVM Veszprém - Radnicki Kragujevac mérkőzésén a Veszprém Arénában 2015. február 4-én.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Veszprém, 2015. február 4. A veszprémi Chirstian Zeitz (b) és Djordje Spasic a kézilabda SEHA Liga MKB-MVM Veszprém - Radnicki Kragujevac mérkőzésén a Veszprém Arénában 2015. február 4-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Elégedett a férfi kézilabda SEHA Liga eddigi fejlődésével Mihajlo Mihajlovski ligaelnök, aki a szombati, veszprémi sajtótájékoztatón elmondta: közel a megállapodás a török Besiktas csatlakozásáról.

A SEHA Liga veszprémi négyes döntőjének szombati szünnapján Mihajlovski elmondta: a bajnokságban szereplő tíz csapattól, azok nemzeti szövetségeitől, valamint az európai szövetségtől (EHF) is pozitív kritikákat kaptak, amelyekre nagyon büszkék és így elégedettek lehetnek az eddig elvégzett munkával.

A ligaelnök szerint a Bajnokok Ligájában lassan végetér a német és spanyol csapatok uralma és a közép-kelet európai térségbeli, azaz éppen a SEHA Ligában is érdekelt klubok vehetik át helyüket. Ennek egyik jele, hogy a Final Four három csapata, a Veszprém, a Zagreb és a Szkopje is negyeddöntős a BL-ben.

Beszállna a Besiktas is

Mihajlovski elmondta: közel a megállapodás a névadó Gazprommal egy újabb, négyéves szerződés megkötéséről, ami biztonságot ad a folytatást illetően. A török Besiktas - amely ebben a szezonban főtáblás volt a BL-ben - csatlakozna a regionális ligához, de a 2015/16-os kiírásról június 15-ig lesz döntés.

A veszprémi Zeitz a SEHA-ligában Forrás: MTI/Kovács Anikó

Sinisa Ostoic, a SEHA Liga igazgatója hangsúlyozta, arra is büszkék, hogy sikerült a nézőszámot növelni, valamint nyolcvan mérkőzést közvetítettek a televíziós társaságok.

A vasárnapi program:
a 3. helyért:
Vardar Szkopje (macedón)-PPD Zagreb (horvát) 15.30
döntő:
MKB-MVM Veszprém-Meskov Breszt (fehérorosz) 18.00