Oda-vissza verte a Larvik a Győr kézicsapatát

Macarena Aguilar, Győri Audi ETO KC, kézilabda
Győr, 2015. február 1. Macarena Aguilar (Győr, zöld) és a norvég csapatban játszó Alina Wojtas a női kézilabda Bajnokok Ligája 2. csoportjában, az 1. fordulóban játszott Győri Audi ETO KC - Larvik mérkőzésen a győri Audi Arénában 2015. február 1-jén. Győri Audi ETO KC-Larvik 25-26. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Az egygólos hazai vereség után idegenben, a Larvik vendégeként is kikapott a címvédő Győri Audi ETO KC, így a norvég csapat mögött biztosan a második helyen végzett csoportjában a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Eredmény, női BL, középdöntő, 2. csoport, 4. forduló:
Larvik (norvég) - Győri Audi ETO KC 21-19 (12-9)

Az utóbbi két kiírásban győztes győriek február elsején hazai környezetben 26-25-re kikaptak a norvégoktól, így a csoportelsőségért legalább két góllal kellett volna nyerniük.

Kemény védekezéssel nyitott az ETO, és elléphetett volna, ám Kovacsics büntetőből a felső lécre ejtett. Rendre a magyarok vezettek, a norvégok egyenlítettek, ám Kovacsics újabb hétméterest rontott. Lassan felpörgött a Larvik, de ehhez kellettek a vendégek hibái is. 6-7-ről sorozatban háromszor voltak eredmények a norvégok, így kénytelen volt időt kérni a címvédő. A szünet előtt tovább nőtt a különbség, és a hazaiak lendülete a pihenőt követően sem lankadt.

Hiába küzdött, végül kikapott az ETO Forrás: MTI/Kovács Anikó

Újra időt kért Ambros Martin, mert játékosai alig jelentettek veszélyt a kapura, ennek ellenére sokáig semmi sem sikerült. A hajrában felzárkózott a magyar együttes 20-18-ra, ám a pontszerzésre nem maradt esély.

A csoportmásodik Győr a másik hatos harmadikját kapja majd a negyeddöntőben. Az ETO jövő vasárnap fogadja a Szűcs Gabriellával felálló Nagybányát (Baia Mare).

Vasárnap játsszák:
Baia Mare (román) - Sävehof (svéd), Nagybánya 16.30
Metz (francia) - Viborg (dán) 16.50

Az állás:
1. (és már csoportelső) Larvik 16 pont/8 mérkőzés
2. (és már csoportmásodik) Győr 12/8
3. Viborg 5/7
4. Metz 4/7 (178-181)
5. Baia Mare 4/7 (173-195)
6. Sävehof 3/7

A csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.