Egy Görbicz-típusú vezéregyéniség hiányzott

Németh András, kézilabda
Budapest, 2014. december 19. Németh András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a horvát-magyar közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság 5. helyéért játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2014. december 19-én. Franciaország 26-25-re győzött. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Továbbra is az olimpiai részvétel kiharcolása a legfőbb célja a magyar női kézilabda-válogatottnak, amely a hatodik helyet szerezte meg a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon. Németh András szövetségi kapitány szerint egy olyan vezéregyéniség hiányzott, mint Görbicz Anita, Triscsuk Krisztina pedig a franciák elleni 26-25-ös vereség után összetörten csak annyit mondott, nem tudja megmagyarázni, mi történt.

Hatodik lett a magyar női kézilabda-válogatott a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon, miután a helyosztón 26-25-re kikapott a francia csapattól a budapesti Papp László Arénában.

"Az Európa-bajnokságon minden mérkőzésünkön váltanunk kellett, így történt most is, hiszen a norvégok elleni győzelem legjobbjai ezúttal nem tudták megismételni azt a teljesítményt. Az első félidőben végig hátrányban voltunk, és a második félidőben is csak rövid ideig tudtuk átvenni a vezetést, így azt hiszem, ellenfelünk megérdemelten győzött" - összegezte a mérkőzést Németh András szövetségi kapitány.

Németh András az EB-6. helyhez segítette a magyar válogatottat Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Örülök, hogy elértük a célunkat, mindhárom helyszínen játszhattunk, azaz a hat közé jutottunk. Szoros meccseket játszottunk, a vesztes összecsapásokon sem sok hiányzott a bravúrhoz. Sajnos ilyen mérkőzésekre nem volt lehetőségünk a felkészülés során, ráadásul akkor még Görbicz Anita is velünk volt a pályán."

Vasárnap már a világbajnoki selejtezők sorsolására kerül sor, ahol magyar csapat ugyan kiemeltként kap majd ellenfelet, de a riválisok gyengébb szereplésének köszönhetően akár Szerbiát, Horvátországot vagy Oroszországot is kihúzhatjuk.

"Egyértelmű, hogy szeretnénk ott lenni az olimpián, és az is, hogy a világbajnoki kvalifikáción még nem számíthatunk Görbiczre. Márpedig ő olyan vezér, amilyen most a leginkább hiányzott csapatomból."

"Örülök, hogy itt lehettünk Budapesten, de csalódott vagyok, mert vereséggel búcsúztunk a tornától. A lányok nagyon küzdöttek, de a védekezésünk gyakran szétesett" - mondta Bíró Blanka, aki tizenegy védést bemutatva 44 százalékosan védett.

"Csalódott vagyok" - küszködött könnyeivel a meccs hőse, a tíz gólig jutó Triscsuk Krisztina. "Nem vertek agyon bennünket, de az egygólos vereség is fájdalmas. Mindenki fáradt, a végjáték ismét nem sikerült, sajnos meg sem tudom magyarázni, mi történt."

Szucsánszki Zita azt ecsetelte, sajnos ez a pohár félig üres, mert bár a hat közé jutás sikerült, jó lett volna győzelemmel búcsúzni. Planéta Szimonetta annyit tett hozzá, a franciák elleni utolsó két mérkőzés végjátéka nem sikerült, de reméli, legközelebb, ha szoros csatában is, de végre nyer majd a válogatott.