Hivatalossá vált Mocsai Lajos kinevezése

Mocsai Lajos,
Mocsai Lajos szövetségi kapitány a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában.
Vágólapra másolva!
A Testnevelési Egyetem szenátusa korábban Mocsai Lajost választotta az intézmény rektorjelöltjének, miután a pályázatát méltónak találta a posztra. Szerdán Áder János köztársasági elnök szentesítette a kinevezését.

Mocsai Lajos, aki 1978 óta tanít az intézményben, és nevéhez több tucat tudományos cikk és tanulmány fűződik, december 17-től töltheti be hivatalosan a posztot.

A jelöltet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere terjesztette fel rektornak, és ő is ellenjegyezte a hivatalos kinevezést.

A megbízást Áder János köztársasági elnök adta át Mocsainak, aki Csende Zsolttal szemben nyerte el a jelölést. A köztársasági elnök 2017. december 16-áig bízta meg a rektori teendők ellátásával az edzőt.

Mocsai Lajos rektori kinevezése három évre szól Forrás: MTI/Kovács Tamás

Mocsai Lajos 36 éve áll a sporttudományok szolgálatában, edzői sikereinek eléréséhez többek között a sporttudományok terén szerzett tapasztalatait hasznosította. A 2007 óta a TF egyetemi docenseként is dolgozó szakember számos hazai és nemzetközi konferencia visszatérő előadója, valamint a sporttudományok területén több kutatási program résztvevője.

A szakember kinevezéséhez szükség volt a felsőoktatási törvény módosítására is, mert korábban csak egyetemi tanár státussal lehetett betölteni a rektori posztot, ám Mocsai Lajos csak docensi fokozattal rendelkezik.