Vágólapra másolva!
Simán nyert a Győri Audi ETO KC a kézilabda Bajnokok Ligájában a Sävehof ellen az új győri sportcsarnokban rendezett első hivatalos mérkőzésen. A BL-címvédő továbbra is veretlen a sorozatban, és már korábban bebiztosította helyét a középdöntőben. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, 6. forduló
Győri Audi ETO KC-Sävehof 35-23 (16-14)

Talán a magyar bajnok térérzékelésével volt gond az új győri csarnok első hivatalos mérkőzésén, mindenesetre a Győr nem kezdett jól. Támadásban nem játszott rosszul a BL-címvédő, de a csapat hírhedt védekezése nem akart összeállni, és Herr Orsolya sem parádézott a győriek kapujában.

20 percig remekül tartotta magát a Sävehof, akkor azonban egy időkérés után sebességet váltott a Győr, és kétgólos vezetésre tett szert Macarena Aguilar és Eduarda Amorim gólerős játékával, valamint a szélről és irányító posztról is veszélyesen játszó Kovacsics Anikó találataival.

A második félidő már úgy zajlott, ahogy a Győr csoportmeccsei általában: a bajnokcsapat védekezése összeállt, Jelena Grubisictől is jöttek a védések, így a svédeknek a szünet után esélyük sem volt. A győriek folyamatosan növelték előnyüket, a csordultig telt vadonatúj csarnok 5000 nézője felállva tapsolta végig az utolsó perceket.

Ambros Martín és Kovacsics Anikó Forrás: Gyorietokc.hu

A Győr a középdöntőben a norvég Larvikkal, a francia Metzcel és a Szűcs Gabriellával felálló román Baia Marével (Nagybánya) mérkőzik. Az ETO és a Larvik 8-8, a Metz 4, a Viborg 3, a Sävehof 1, a Baia Mare pedig 0 pontot visz magával a középdöntőbe, ahol két hatcsapatos csoportban folytatódik a sorozat.

A másik ágról a montenegrói Buducsnoszt Podgorica 7, a volgográdi Dinamo Szinara 6, a selejtezőben az FTC-Rail Cargo Hungariát kiejtő HC Leipzig 4, a macedón Vardar Szkopje 3, a szlovén Krim Ljubljana és a német Thüringer HC 2-2 ponttal került tovább.

A csoport másik mérkőzésén: Viborg (dán)-Lokomotiva Zagreb (horvát) 29-24 (11-12