Vágólapra másolva!
Az MKB-MVM Veszprém két évvel meghosszabbította Carlos Ortega vezetőedző szerződését, a spanyol szakember 2017 júliusáig kötelezte el magát a veszprémi kézilabdázók mellett. 

A klub szűkszavú közleményben tudatta a hírt honlapján, csak arra tért ki külön, hogy „hosszú tárgyalássorozat után” született meg az egyezség az MKB-MVM Veszprém és Carlos Ortega között.

A spanyol edző 2012 nyarán, Mocsai Lajos távozása után érkezett a csapathoz Xavi Sabaté segédedzővel. Ortega játékosként mindent megnyert a Barcelonával, de edzőként a Veszprém volt az első nagy csapata.

Ortega érkezése óta minden trófeát megnyert a csapatával Magyarországon, csak alapszakaszbeli meccseken kapott ki. A Bajnokok Ligájában egy negyeddöntő és egy Final4-szereplés a mérlege, azaz csaknem egy évtized után vezette BL-elődöntőbe a veszprémi kéziseket.

Carlos Ortega, a Veszprém kézilabdacsapatának edzője. Forrás: Origo

A harmadik szezonjában is remekel a csapatával, a SEHA-ligát és a legnehezebb BL-csoportot is hibátlan teljesítménnyel vezeti, az ősz legfontosabb meccsei közül már csak egy nehéz próbatétel van hátra (két hét múlva Mannheimben a Löwen ellen), a többi meccset behúzta a Veszprém.