Vágólapra másolva!
Csak alacsonyabb osztályú csapatokban védett pályafutása során Ragnhild Grimsrud, aki minden bizonnyal a világ legidősebb, még aktív kézilabdakapusa. A norvég sportoló már csak a veteránbajnokságban szerepel, de azt mondta, sohasem hagyja abba a játékot.

November 21-én, pénteken töltötte be 70. életévét Ragnhild Grimsrud, aki a veteránbajnokságban szereplő a Holmen IF női kézilabda-csapatának átlagéletkorát ugyancsak megemeli, hiszen akad néhány harmincas éveikben járó csapattársa is.

"Lélekben én is csak 35 évesnek érzem magam. Igazi csapatjátékos vagyok, az okoz örömöt, ha másokkal játszhatom" - nyilatkozta az Aftenbladetnek a sportággal hétéves korában megismerkedő kapus.

A lap szerint a norvég veteránbajnokságban 2200 játékos játszik, Ragnhild karrierje is akkor indult újra, amikor a ’80-as évek közepén újrakezdte a sportot a Holmennél. Azóta folyamatosan a sportágnak él, emellett minden nap úszik és jógázik, hogy formában tartsa magát. "Sohasem féltem a labdától, pedig többször találtak már el úgy, hogy eleredt az orrom vére. Úgy érzem, sohasem fogom abbahagyni a játékot"” - mondta.

"Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy Ragnhild csapattársa lehetek. Folyamatosan inspirál bennünket, az ember nem is hinné, hogy már 70 éves" - nyilatkozta róla csapattársa, a 46 éves Karin Sörensen.