Vágólapra másolva!
A házigazda MKB-MVM Veszprém simán nyerte a férfi kézilabdázók Szuperkupáját, miután hazai pályán 33-24-re verte a Mol-Pick Szegedet.  

Az első játékrészben még úgy-ahogy tartotta magát a Szeged, de a második félidőre elfogyott a csapat, a felkészülésben sokkal előrébb járó, nagyon nehéz BL-sorsolást kapott Veszprém átgázolt az ellenfelén.

Kemény védekezéssel indított mindkét gárda, majd Prodanovic büntetőjét fogta a Szegedtől érkezett Mikler. A Veszprém egyik nyári igazolása, Marguc gyorsan három góllal nyitott, így a tizedik percre 5-2-re elhúztak a hazaiak. Sierra eleinte hiába védett jól a Tisza-partiaknál, a védelemtől nem sok segítséget kapott, így kisvártatva időt kértek a vendégek és bár a támadójátékuk valamelyest feljavult, a védőfaluk továbbra is hézagos volt. Átlagban minden szegedi gólra kettővel válaszolt a legfőbb hazai rivális (23. perc: 12-6).

Ebben a szakaszban Zeitz és Nilsson - ugyancsak nyári szerzemények - remekeltek. A szünet előtt Vranjes és Ancsin révén közelebb zárkózott a Szeged, de még így is komoly volt a hátránya.
A második játékrészt Ilic-Balogh lőpárbaj vezette be, amely azzal zárult, hogy Mikler kivédte utóbbi büntetőjét. Rossz hír volt szegedi részről, hogy Källman bokasérülés miatt a 36. percben, 19-13-nál kiállt. Padlóra kerültek a vendégek, így kilenc gólos hátránynál (22-13) időt kértek, pedig emberelőnyben játszottak.

Mikler megbabonázta volt társait, sorozatban védte a ziccereket, büntetőket, így csak idő kérdése volt, mikor lesz két számjegyű a különbség. Erre negyedórával a vége előtt került sor (25-15).

A folytatásban sem igazán tudta kozmetikázni az eredményt a Szeged, miközben Zeitz megkapta harmadik kiállítását, így nem térhetett vissza. A végén kicsit kiengedve is magabiztosan győzött a magyar bajnoksághoz csak a rájátszásban csatlakozó, addig a SEHA Ligában és a BL-ben érdekelt Veszprém.

A mérkőzés egyik legjobbja Mikler Roland volt, aki Szegedről igazolt a Veszprémhez, és a Szuperkupa-döntőn 14 védést mutatott be, szenzációsan védett. Ennek ellenére meccs utáni nyilatkozatát azzal kezdte, hogy nem elégedett a teljesítményével.

"Nem vagyok százszázalékig elégedett, de ez általában így van. Örülök, hogy sikerült kupagyőzelemmel bemutatkoznunk, mert borzalmasan nehéz év áll előttünk, ilyen neház BL-sorsolása talán még egy csapatnak sem volt" - értékelt röviden a Veszprém kapusa.

Marko Krivokapics, a szegediek másodedzője kimondottan csalódottan nyilatkozott a mérkőzéds után. "Nem játszottunk jól, szorosabb meccsre számítottunk, de gratulálunk a Veszprémnek. Hosszú idény áll előttünk, rengeteg munka vár ránk, megpróbálunk sokkal de sokkal jobbak lenni - fogalmazott az egykori játékos az elveszített döntő után.

Kinizsi Bank Szuperkupa (Veszprém):
MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged 33-24 (17-12)
gól: Marguc 8, Nagy 4, Ilic 4, Zeitz 4, Chema 3, Sulic 3, Nilsson 2, Ugakde 2, Ruesga 2, Terzic 1, illetve Ancsin 7, Vranjes 5, Balogh 4, Källman 2, Ilyés 2, Robledo 2, Bombac 1, Prodanovic 1

A női Szuperkupa-döntőt korábban játszották, a Győri Audi ETO KC 29-28-ra verte az FTC-Rail Cargo Hungariát.