Vágólapra másolva!
Mikler Roland válogatott kézilabdakapus a Pick Szegedtől a nagy rivális, friss Magyar Kupa-győztes MKB-MVM Veszprémhez igazolt. A 29 éves, 138-szoros válogatott, olimpiai negyedik játékossal - aki július elsején csatlakozik a kerethez - hároméves szerződést kötöttek.

Az átigazolás hírét saját Facebook-oldalán jelentette be Mikler.

"Két nagyon fontos dolgot szeretnék bejelenteni: az első az, hogy júliusban megnősülök, a második pedig az, hogy július elsejétől az MKB-MVM Veszprém kapuját fogom védeni" – mondta a Pick Szeged jelenlegi kapusa.

Mikler 2010-ig a Dunaferrben, azt követően pedig a Szegedben játszott. Előbbi csapattal nyolc bajnoki bronzérmet és két Magyar Kupa-ezüstöt szerzett, míg a Szegeddel minden idényben ezüstérmes volt a bajnokságban és a kupában is.

A veszprémi keretben jelenleg két kapus van: a horvát Mirko Alilovic - akivel kedden 2018. június 30-ig hosszabbítottak szerződést - és a magyar válogatottban korábban 219-szer szerepelt Fazekas Nándor. A bajnoki címvédő Veszprém a múlt hónapban jelentette be Lékai Máté és a szlovén Gasper Marguc leigazolását is.

Mikler Roland a mai napon nem szeretné kommentálni átigazolását, mert ismeretlen tettesek betörtek a kapus szegedi lakásába, így Mikler jelenleg nem tud a média képviselőinek rendelkezésére állni.

„Elnézést kérek mindenkitől, de sajnos nem tudok ma nyilatkozni, mert amint hazaértünk a szegedi lakásomba, arra lettünk figyelmesek, hogy betörtek és elég sok mindent eltávolítottak. A rendőrök éppen most helyszínelnek. Ígérem, hogy mindenkinek kielégítem az igényeit és válaszolok a kérdésekre, de ez ne a mai napon legyen. Köszönöm szépen!” – mondta Mikler Roland a Facebook-oldalára feltöltött videóban.