Összeomlott a Bruins, lendületben az Oilers

Detroit Red Wings, NHL, jégkorong
DETROIT, MI - JANUARY 18: Petr Mrazek #34 of the Detroit Red Wings celebrates a 6-5 shootout win over the Boston Bruins with Tomas Tatar #21 and Xavier Ouellet #61at Joe Louis Arena on January 18, 2017 in Detroit, Michigan. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sorozatban negyedik mérkőzést nyerte meg az Edmonton Oilers jégkorongcsapata, amely hosszabbításban verte a Florida Pantherst az NHL legutóbbi játéknapján. A találkozót három másodperccel a vége előtt Connor McDavid döntötte el, aki előzőleg két gólpasszt is adott.

Ugyancsak nem volt elég az alap játékidő a Detroit és a Boston mérkőzésén, pedig a vendégek az első harmad után már 4-1-re vezettek. Innen sikerült visszajönni 5-5-re, végül szétlövéssel a Red Wings szerzett két pontot.

„Ezek nagyon fontos pontok voltak, az NHL-ben 1-4ről nem olyan könnyű visszajönni. Azt hiszem, ez a bravúr sokat elmond a fiúkról" – nyilatkozta a Detroit Red Wings edzője, Jeff Blashill.

Detroiti győzelmi öröm Forrás: AFP/2017 Getty images/Gregory Shamus

"Azt hiszem, ha komolyan gondoljuk a playoffba jutást, akkor minden este 60 percen át jól kell játszanunk. A 40 perc nem lesz elég" – tette hozzá a csapat csatára, Tomas Tatar.

A bostoniak edzője Claude Julien azt mondta, egyszerűen nem találja a szavakat. „Ez teljes összeomlás volt!" – jegyezte meg.

Eredmények:
Edmonton Oilers – Florida Panthers 4-3 - hosszabbítás után
Detroit Red Wings – Boston Bruins 6-5 – szétlövéssel
Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins 1-4
Winnipeg Jets – Arizona Coyotes 6-3
Los Angeles Kings – San Jose Sharks 2-3.