Az NHL-sztár mindenképp menni akar az olimpiára

Alekszander Ovecskin, hokis
Russia's Alexander Ovechkin celebrates after scoring against team Sweden during Channel One Cup hockey match, the event of the Euro Hockey Tour in Moscow on December 13, 2012. AFP PHOTO/ ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
Mindenképpen játszani akar a 2018-as pjongcsangi téli olimpián Alekszandr Ovecskin, a világ egyik legjobb hokisa függetlenül attól, hogy lesz-e megállapodás az NHL, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság között az észak-amerikai profik szerepeltetéséről.

A 29 éves, 760 NHL-mérkőzésen 895 pontot gyűjtött orosz csatár elmondta: pályára lépne a következő ötkarikás játékokon, és bízik benne, hogy sikerül megegyezni a sztárok elengedéséről.

A 2014-es szocsi olimpia előtt nehezen állapodtak meg a felek, elsősorban az NHL-es klubvezetők szerettek volna engedményeket kicsikarni, ha már a játékok ideje alatt két és fél hétre szünetel a bajnokság, ráadásul ők fizetik a dollármilliókat kereső hokisokat is.

Alekszandr Ovecskin, a világ egyik legjobb hokisa Forrás: AFP/Alexander Nemenov


Minden olimpiára új szerződés kell

Az NHL-ben ötszörös gólkirály, háromszor pedig az év játékosának választott Ovecskint elengedte volna klubja, a Washington Capitals, ha történetesen akkor nem egyeznek meg az érintettek.

Az oroszoknak különösen fájó volt a szocsi szereplés: a hazai közönség előtt jégre lépő együttes csak az ötödik lett, ráadásul az ősi rivális Kanada vitte haza az aranyérmet.


Az NHL-es sztárok 1998 óta szerepelnek olimpián, de minden alkalomra új szerződést kell kötni az elengedésükről.