Vágólapra másolva!
Közel kétezren, családtagok, volt csapattársak, barátok, ismerősök vettek végső búcsút Rajz Attila korábbi válogatott jégkorongozótól szerdán.

A székesfehérvári Béla úti temetőben a 38 éves korában elhunyt csatár emlékére Tóth Tamás római katolikus pap tartott búcsúbeszédet. A koporsót Rajz fehérvári mezével, egy magyar és egy székely zászlóval takarták le.

Rajz Attila november 16-án, egy ob II-es dunaújvárosi mérkőzés után hunyt el tüdőembóliában. A csíkszeredai születésű hokis előbb lejátszott egy mérkőzést, amelyen két gólt is ütött, majd fáradságra hivatkozva nem öltött szerelést a nap második találkozóján, átöltözött és a cserepadról figyelte társait. Ott a második harmad utolsó percében hirtelen összeesett. A mentősök öt perc alatt a helyszínre érkeztek, ám nem tudták megmenteni az életét. A tornát félbeszakították.

A magyar válogatottal három világbajnokságon szereplő Rajz - akit Székesfehérvár városa, a Fehérvár AV19 jégkorong-egyesülete, az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, valamint a Magyar Jégkorong Szövetség saját halottjának tekint - 1991 óta játszott Székesfehérváron, rövid megszakítással egészen 2012-ig, ezalatt nyolc bajnoki címet szerzett, majd edzőként dolgozott.