Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Orkánszerű széllel csapott le a szörnyű vihar Magyarországra

Vágólapra másolva!
Zivatarveszély és viharok miatt majdnem az egész országra első fokú riasztást adtak ki ma hajnalban. A vihar számos területen orkánszerű széllökésekkel csapott le és rengeteg eső esett.
Vágólapra másolva!

Orkánszerű széllel csapott le a szörnyű vihar Magyarországra. A brutális vihar Budapestet már tegnap elérte, óriási fennakadásokat okozva a fővárosban. 

Sok eső esett ma is, amit heves viharok - mennydörgés és szél kísért. 

Hatalmas vihar volt Budapesten.
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A képeken is látható, hogy Budapesten óriási vihar volt, és nagy mennyiségű eső esett. Elképesztő villámlások tarkították az égboltot. 

A viharok miatt több napra kiadták a riasztást. Szabadtéri program tervezése esetén az elkövetkezendő napokban is érdemes nyomon követni a HungaroMet veszélyjelzését.

Vihar Budapesten.
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Országszerte viharok, eső és a hatalmas villámlások

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, zivatarveszély miatt az ország nyugati járásaira is első fokú riasztást adtak ki kedd hajnalban. 

Késő este aztán délnyugat felől egy  vonalba rendeződött kiterjedt zivatarrendszer érte el a délnyugati országrészt, és haladt tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba. 

 

Az előrejelzés alapján az ország teljes területére elsőfokú, Zala, Somogy, Tolna és Baranya vármegyékre másodfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben.

Téli hónapokat idéző színeket hozott a kertekbe a jégeső a Pilisben is.

Téli hónapokat idéző színeket hozott a kertekbe a jégeső
Téli hónapokat idéző színeket hozott a kertekbe a jégeső.
Fotó: Metzler-Kun-Viktoria facebook

Sokfelé várható még vihar

Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Napközben szakadozik a felhőzet, de az újra megnövekvő gomolyokból újra kialakulnak záporok, zivatarok - nagyobb eséllyel délen, délkeleten. 17-24 fok várható.

Csütörtökön napos, gomolyfelhős időre van kilátás, és szórványosan továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél egyre jobban megélénkül. A csúcsérték 24-25 fok körül alakul.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről