Időseket tartott rettegésben egy bátonyterenyei tolvaj

Vágólapra másolva!
Egy férfi odament egy buszmegállóban várakozó idős asszonyhoz, akitől pénzt kért. A nyugdíjas adott is neki néhány forintot, majd a tolvaj kitépte az asszony kezében lévő szatyrot és elfutott. Ezután egy mozgássérült idős férfit is kirabolt, majd elment a házához rendőrnek öltözve és újra kirabolta a tehetetlen időst.
Vágólapra másolva!

Idén áprilisban egy 29 éves férfi odament egy bátonyterenyei buszmegállóban tartózkodó idős asszonyhoz, hogy pénzt kérjen tőle, aki adott a férfinak 100 forintot. Ezután a tolvaj kirángatta az asszony kezében lévő szatyrot, amiben benne volt a nő pénztárcája, készpénze és a kulcsa. A férfi ezután elszaladt a helyszínről.

A tolvaj pár nappal később újra elment a buszmegállóhoz, ahol egy padon fekvő, idős, mozgássérült férfi nadrágzsebéből kivette a nála lévő készpénzt és elszaladt. Ezután pár nap múlva rendőrnek öltözve elment a férfi házához, ahova a gyanútlan idős beengedte a tolvajt, aki bent a mozgássérült férfit fellökte és 15 ezer forintot vett el tőle, majd elmenekült. 

A többszörösen büntetett előéletű férfi ellen a rendőrség, rablás, kifosztás és magánlaksértés miatt indított eljárást. A nyomozók a bűnismétlés megakadályozása miatt elrendelték a férfi letartóztatását, ami ellen a tolvaj fellebbezést jelentett be. 

Loneliness,Of,Elderly,,Sadness,,Depression,,Mental,Female,Health,Concept.,Close-up
A kép illusztráció!
Fotó: Shutterstock / Shutterstock/unrecognizable,woman,mature,caucasian,elderly,mental health,conc

Korábban Budapesten közel két hónapon keresztül fosztott ki időseket egy nő és egy férfi. Tavaly január és március között egy rablópáros tartotta rettegésben a II. kerületi időseket. A nő és a férfi a kiszemelt nyugdíjasokat az utcán szólította le, ismerősi viszonyt színlelve. A férfi nőnek öltözve próbált barátságosabbnak tűnni, ehhez női ruhát és parókát vett fel. A gyanútlan nyugdíjasok szóba álltak a rablópárossal, akik beszélgetés közben hazakísérték az időseket. A nyugdíjasok lakásában a rablópáros egyik tagja elterelte az idősek figyelmét, miközben társa átkutatta az ott lakók pénztárcáját és táskáját, amikből pénzt vett el. Azonban volt olyan is, amikor szinte az egész lakást átkutatták, és arany ékszereket és órákat loptak el. A tolvajok öt idős embert raboltak ki ezekkel a módszerekkel, akiktől összesen 2,5 millió forint értékben lopták el értékeiket. 

Szintén Budapesten két nő egy üzletben kifigyelte az idős asszonyt, majd odamentek hozzá és kitaláltak egy egy történetet, hogy a pénzét el tudják lopni. Még a bankba is elkísérték az idős asszonyt, és mindent megtettek, hogy elvegyék a nyugdíját. Egy szabadnapos rendőr buktatta le őket.