Brutális rablás Újbudán - a bűnöző megkötözte az eladót, aztán magára hagyta

Vágólapra másolva!
A rendőrök 10 órán belül lecsaptak arra a férfira, aki szombaton kirabolt egy dohányboltot Újbudán.
Vágólapra másolva!

Május 11-én éjjel egy maszkot viselő férfi ment be egy úbudai dohányboltba. 

Kikapcsolta az áramot, zseblámpával belevilágított az eladó szemébe, majd ráparancsolt, hogy tegye hátra a kezét, és gyorskötözővel megkötözte a 48 éves férfit. Ezután pénzt vitt el a kasszából, majd az ajtót kívülről bezárta,

 hogy a dolgozók ne tudjanak kijutni az üzletből. A megkötözött férfin kívül egy fiatal, 22 éves kolléga is volt az üzletben, aki a rablás idején a raktárban tartózkodott. Az eset során senki nem sérült meg.

A rendőrök rövid időn belül azonosították az elkövetőt egy fiatal férfi személyében. 

A 21 éves J. Kristófot még aznap délután 1-kor elfogták, majd rablás és kétrendbeli személyi szabadság megsértése miatt kihallgatták,

 és javasolták a bíróság elé állítását.

Néhány évvel ezelőtt egy férfi pisztollyal és viperával felszerelkezve rabolt ki egy józsefvárosi dohányboltot. Miután megfenyegette az eladót, felmarkolta a pénzt és elégedetten távozott vele. Azonban nem örülhetett sokáig a zsákmánynak, ugyani s rendőrök pár órán belül kézre kerítették.

Egy férfi két budapesti dohányboltot és egy ékszerboltot is kirabolt úgy, hogy fegyvert fogott az eladóra. A harmadik rablás után Moszkvába menekült, ahonnan csak évek elteltével, körözés útján tudták előkeríteni.

Egy férfi pedig a XII. kerületben késsel fenyegette meg az eladót egy dohányboltban, hogy adja oda neki a kasszában lévő összes pénzt, ezen kívül a telefonját és töltőjét is sikerült erőszakkal megszereznie. Azonban egy eladó belépett az üzletbe, így a telefont és a pénz egy részét otthagyta, ám még így is több, mint 200 ezer forinttal menekült el.

Egy háromtagú banda egy nap alatt négy üzletet is megpróbált kirabolni Budapesten. Módszerük minden esetben ugyanaz volt: ahogy beléptek az üzletbe, közölték az eladóval, hogy adják oda nekik a kasszában lévő pénzt, különben fejbe lövik őket. Azonban egy boltot leszámítva sehol nem jártak sikerrel. Volt, ahol elkergették őket, egy másik helyen pedig az eladó benyomta a pánikgombot, így üres kézzel menekültek el.