Gyurcsányék kezén a Városháza: mindig kell egy DK-s főpolgármester-helyettes

Vágólapra másolva!
A Gyurcsány-párt fővárosi lobbierejét mutatja az is, hogy miután Gy. Németh Erzsébet 2022-ben átült a parlamentbe, elég hamar elültek a viták arról, hogy ki legyen az utódja, és Bősz Anett személyében egy másik DK-s lett az új főpolgármester-helyettes.
Vágólapra másolva!

Az egykor - a mára megszűnt - Liberális pártban politizáló Bősz a kulturális területért felel, és a ciklusa alatt a legnagyobb feltűnést keltő ügy az volt, amikor a Katona József Színház 30 százalékos kedvezményt ajánlott fel az előadások árából külön a DK tagjainak - emlékeztetett a Magyar Nemzet.

Gyurcsány Ferencék számára kulcskérdés, hogy a DK adjon legalább egy főpolgármester-helyettest, így ülhetett be a Városházára Karácsony Gergely helyetteseként Bősz Anett, miután elődje, Gy. Németh Erzsébet 2022 nyarán felvette a listán szerzett parlamenti mandátumát. 

Ahogyan Gy. Németh, Bősz is a kulturális ügyekért felel. Azt, hogy az érintett területen kifejtett DK-s kontroll milyen hatással van az intézmények szellemiségére, jól példázza az a közfelháborodást keltő incidens, amikor a fővárosi fenntartású Katona József Színház 30 százalékos kedvezményt ajánlott fel a novemberi előadások árából külön a DK tagjainak, s a Magyar Nemzet kérdésére elismerték, hogy egyetlen más párttal sem kivételeztek ehhez hasonló módon. 

Emellett Bősz olyan ügyekben korteskedik a Városházán, mint például az autózás visszaszorítása. 

Bősz Anett korábban a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Pártban politizált, s a pártelnök távozásával ő vette át a stafétát. Ironikus, hogy alig két héttel azután, hogy a liberálisok vezetőjévé választották, a DK-ba távozott.  

Hasonlóan egyébként a liberális párt többi ismertebb figurájához: Sermer Ádám és Soós Heni is a Gyurcsány-pártban kötöttek ki. Ennek fényében nem meglepő az sem, ahogyan átalakultak Bősz Anettnek a Gyurcsány Ferencről tett kijelentései. 

Például 2016-ban még úgy fogalmazott egy blogbejegyzésében, hogy „amit (Gyurcsány) tesz, az rombol”, valamint hogy „diktálni és megmondani akar, nem pedig együttműködni”. A 2021-es baloldali előválasztáson Bősz Anett már a DK jelöltjeként indult és győzött az érdi választókerületben, ám a tavaly áprilisi voksoláson a fideszes Aradszky András maga mögé utasította. Bősz Anett férje Csőzik László, Érd baloldali polgármestere.