Vitályos Eszter: Több ezer bölcsődei férőhely építése zajlik jelenleg is az országban

Vágólapra másolva!
Magyarország kormánya a nemzetet a családokon keresztül látja, és büszke arra, hogy ma már több mint 30 támogatási forma és intézkedés segíti a magyar családokat - közölte a kormányszóvivő pénteken az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Vitályos Eszter a tiszalúci bölcsőde átadásán kiemelte, hogy a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt majdnem másfél évtizedben jelentős mértékben nőtt, ez hozzájárult a munka és a magánélet közötti kiegyensúlyozott kapcsolat megteremtéséhez. Hozzátette: a munka és a család a 2010 utáni Magyarországon már nem ellentétes fogalmak, és arra is emlékeztetett, hogy a férőhelyek száma már meghaladta a 65 ezret, ami duplája a 2010-es 32 ezernek. C

sak az elmúlt egy évben több mint 4700, vagyis majdnem 5000 új férőhely jött létre. A kapacitásbővítés és fejlesztés továbbra is folyamatos, több ezer férőhely építése zajlik jelenleg is az országban 

- tette hozzá.

Kormányinfó, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Vitályos Eszter kormányszóvivő, GulyásGergely, VitályosEszter, 2024.04.25.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Vitályos Eszter kormányszóvivő

A közlemény szerint Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei településen hangsúlyozta, hogy a munka világába visszatérni akaró szülők számára komoly segítség a bölcsődei ellátás, amely a fiatal családok helyben maradását is erősíti. "Büszkék vagyunk arra, hogy a vármegyében 2024-ben két és félszer több bölcsődei ellátást biztosító férőhely áll rendelkezésre mintegy ötször annyi településen" - fogalmazott. Az új, 24 férőhelyes bölcsőde ünnepélyes átadásán az államtitkár kiemelte: míg 2010-ben 32 500 bölcsődei férőhely volt Magyarországon, ma már 65 722 van, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei férőhelyek száma a 2010-es 1422-ről 3698-ra nőtt, a bölcsődével rendelkező települések száma pedig a 2010-es 22-ről ötszörösére, 109-re emelkedett a vármegyében.

Koncz Zsófia elmondta, hogy a választókerületében jelenleg 9 településen zajlik bölcsődefejlesztés, mellyel a kormány jelentős segítséget ad az ott élő családoknak. A képviselő megköszönte a kormány 270 millió forintos támogatását. Az új bölcsődében négy kisgyermeknevelő és egy dajka várja az 5000 fős település bölcsődéseit - tették hozzá.

Az átadó ünnepségen beszédet mondott Siri Norbert, Tiszalúc polgármestere és Csordás László alpolgármester. A településvezető nagy örömnek nevezte, hogy az új bölcsődék megnyitásával szeptembertől 24 tiszalúci édesanya kap lehetőséget visszatérni a munka világába, és 24 kisgyermek részesülhet a legkorszerűbb ellátásban. Tiszalúc alpolgármestere kiemelte: új bölcsőde korszerű kialakítása óriási előnyt jelent, hiszen az önkormányzat fenntarthatóan és költséghatékonyan működtethető. 

Egy ilyen beruházás is erősíti a nagyközség térségben betöltött meghatározó szerepét

 - olvasható a közleményben.