Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 22. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 4-0-ra győzte le a Puskás Akadémiát, szombaton. A MOL Vidi FC a 78. percben szerzett góllal 1-0-ra verte a sereghajtó Haladást, az Újpest kiütötte a Diósgyőrt (5-0), a Paks fordítani tudott hazai pályán a Debrecen ellen (2-1), míg a Mezőkövesd és a Kisvárda négygólos meccsen játszott döntetlent (2-2). 

A Ferencváros nem teljesített meggyőzően a 2019-es esztendőben, a 22. fordulót megelőző három forduló során csupán négy pontot gyűjtött, de papíron a felcsútiak legyőzése így sem jelenthet gondot a számára, mivel a rivális nála is gyengébben kezdte az évet. Radoki János együttese ugyan a tavaszi nyitófordulóban nagy meglepetésre 3-0-ra nyert a Vidi ellen, azóta viszont háromszor is kikapott, kétszer a bajnokságban és egyszer a Magyar Kupában.

A találkozó előtt az is a fővárosiak mellett szólt, hogy hazai pályán még veretlenek voltak a mostani idényben, míg a Puskás Akadémia vendégként tíz meccséből mindössze kétszer szerzett pontot, és csak egyszer nyert.

A meccs első helyzete a Fradi előtt adódott, de a 10. percben Ivan Petrjak passza után

Nyikolaj Szignyevics hiába lőhetett nyolc méterről, Hegedüs Lajos szépen védett.

Pillanatokkal később Lovrencsics Gergőt Bokros Szilárd szerelte a tizenhatoson belül keményen, talán túlságosan is, de a Farkas Ádám játékvezető szerint nem történt szabálytalanság.

Az első félidőben még nagy volt a csata Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az első negyedóra végén Radó András lövése jelezte, hogy a Puskás Akadémia is a pályán van, de három perccel később ismét az FTC szerezhetett volna vezetést, ám Sigér Dávid öt méterről nem tudott betalálni. A 23. minutumban Petrjak is veszélyeztetett, de Hegedüs ezúttal is szépen védett. Szűk fél óra után

Sigér és Hegedűs János fejeltek össze egy szöglet után, végül a felcsúti csapat védőjét le is kellett cserélni, percekig állt a játék az ápolás miatt.

A folytatásban is maradt támadásban a Fradi, sorra dolgozta ki a helyzeteit, Petrjak a 45. percben a kapufát is eltalálta. A 47. percben pedig ismét vezetést szerezhetett volna a zöld-fehér együttes,

de hiába talált a kapuba Sigér, Farkas Ádám les miatt érvénytelenítette a gólt, méghozzá tévesen.

A második játékrész egészen hihetetlen módon indult, a Ferencváros a 48. és a 49. percben is betalált:

előbb Petrjak dobta könnyen magát a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, amit Fernando Gorriarán váltott gólra, majd Pertjak Bokroson megpattanó lövése szállt a gólvonal mögé a kapufa segítségével.

Miha Blazic, az FTC játékosa (b2) és Hegedűs Lajos felcsúti kapus a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. február 23-án Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az FTC ezúttal a kétgólos előnye birtokában sem állt le, ennek pedig az 58. percben meg is lett az eredménye:

a téli igazolás Tokmac Chol Nguen szépen lőtte ki jöbbról, 11 méterről a rövid sarkot.

Ezzel pedig el is dőltek a meccsen a legfontosabb kérdések. Az utolsó 30 percben már a hazai együttes sem erőltette a támadásokat, a PAFC pedig képtelen volt változtatni a játékán – Szolnoki Roland a 85. percben második sárga lappal még kiállt –, de úgy nézett ki, így is szép csendben letelik a hátralévő idő. Végül az utolsó pillanatokban

még Nyikolaj Szignyevics is betalált, még szebbé téve az estét a ferencvárosi drukkereknek.

A Fradi tehát javítani tudott a Debrecen elleni vereséget követően, míg a felcsúti együttes sorozatban harmadik bajnokiját veszítette el.

„Az első félidő nagyon kemény volt, de

amelyet a középpálya kiválóan megtámogatott, így a siker sem marad el. Szép passzt kaptam, örülök, hogy góllal sikerült befejeznem az akciót” – mondta Tokmac Nguen az M4 Sport kamerája előtt.

1. félidő
41Nikolay Signevich
32János Hegedűs
2. félidő
90Nikolay Signevich
85Roland Szolnoki
79Fernando Gorriaran
72József Varga
71Tamás Kiss
69Nándor Tamás
68Lovrencsics Gergő
63Josip Knezevic
60Tokmac Chol Nguen
58Tokmac Chol Nguen
53Roland Szolnoki
50Zsolt Nagy
49Ivan Petryak
47Fernando Gorriaran
Összeállítások
Ferencvárosi TC4-2-3-1
Puskás Akadémia FC4-2-3-1
Football Pálya
90
Dénes
Dibusz
8
Lovrencsics
Gergő
25
Miha
Blazic
33
Lasha
Dvali
26
Marcel
Heister
18
Dávid
Sigér
14
Igor
Kharatin
93
Tokmac
Chol Nguen
27
Fernando
Gorriaran
34
Ivan
Petryak
20
Nikolay
Signevich
19
Lajos
Hegedus
22
Roland
Szolnoki
68
János
Hegedűs
26
Kamen
Hadzhiev
4
Szilárd
Bokros
33
József
Varga
25
Jozef
Urblik
29
Nándor
Tamás
30
Josip
Knezevic
25
Zsolt
Nagy
10
András
Radó

Ferencvárosi TC

Kezdők
90Dénes Dibusz
8Lovrencsics Gergő
68
25Miha Blazic
33Lasha Dvali
26Marcel Heister
18Dávid Sigér
14Igor Kharatin
93Tokmac Chol Nguen
60
58
27Fernando Gorriaran
79
47
34Ivan Petryak
49
20Nikolay Signevich
90
41
31Adam Holczer
10Davide Lanzafame
13Dániel Böde
16Leandro De Almeida
21Endre Botka
23Lukács Bőle
51Andras Csonka
Cserék

Puskás Akadémia FC

Kezdők
19Lajos Hegedus
22Roland Szolnoki
85
53
68János Hegedűs
32
26Kamen Hadzhiev
4Szilárd Bokros
33József Varga
72
25Jozef Urblik
29Nándor Tamás
69
30Josip Knezevic
63
25Zsolt Nagy
50
10András Radó
44Branislav Danilovic
9Bence Sós
12Balázs Balogh
21Tamás Kiss
71
24Patrik Poór
27Liridon Latifi
55Peter Szakaly
Cserék

A címvédő Vidi nehezen győzte le a sereghajtó Haladást

A címvédő MOL Vidi FC egygólos győzelmet aratott szombaton a sereghajtó Szombathelyi Haladás felett a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában. A bennmaradást illetően egyre kilátástalanabb helyzetben lévő vendégek nyolc találkozó óta nyeretlenek az élvonalban, vendégként pedig 11 összecsapáson mindössze két pontot gyűjtöttek.

Az első perctől kezdve mezőnyfölényben futballozott a Vidi, amely elsősorban beadásokkal próbálta feltörni a vendégek védelmét, de ez nem sikerült. Negyedóra elteltével kiegyenlítetté vált a játék, helyzet azonban sokáig egyik fél előtt sem adódott. A hazaiaknál Nego volt a legaktívabb, azonban passzai után Hodzic rendre célt tévesztett, míg a szombathelyieknél Habovda volt a legveszélyesebb, de betalálni ő sem tudott.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Vidi próbált irányítani, de egyáltalán nem jelentett veszélyt a zöld-fehérek kapujára. A hazaiak teljesítményén a 62. percben végrehajtott kettős csere sem segített, sőt az agilisan futballozó Ofosu kétszer is majdnem a vendégeket juttatta vezetéshez. A székesfehérváriak aztán megbüntették a kimaradt lehetőségeket,

ugyanis egyetlen ziccerüket Kovács István gólra váltotta, majd a hátralévő időben biztosan őrizték meg minimális előnyüket.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
MOL Vidi FC-Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2048 néző, v.: Karakó
gólszerző: Kovács I. (78.)
sárga lap: Pátkai (55.), Kovács I. (81.), Hadzic (93.), illetve Holodjuk (40.), Habovda (86.)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Kovács I., Pátkai (Futács, 72.), Elek (Hadzic, 62.), Milanov - M. Scepovic, Hodzic (Huszti, 62.)

Szombathelyi Haladás: Király - Habovda, Saláta, Tamás L., Németh Mi. - Dausvili (Bamgboye, 83.) - Ivanov (Németh Má., 88.), Holodjuk, Rui Pedro, Ofosu - Rabusic (Gaál, 88.)

Kétgólos előny sem volt elég a Kisvárdának Mezőkövesden

A kiesés ellen küzdő Kisvárda kétgólos előnyről 2-2-es döntetlent játszott szombaton a Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában. A vendégcsapat már hét kör óta veretlen a bajnokságban, ezzel együtt továbbra is a 11., kieső helyen áll a tabellán.

Mezőkövesdi szempontból „hidegzuhannyal” kezdődött a találkozó,

a letámadó vendégek ugyanis két szögletből szerzett góllal szűk negyedóra után jelentős előnyre tettek szert.

A hazaiak húsz perc után tértek magukhoz, ezután átvették az irányítást, sikerült is szépíteniük, majd további lehetőségeik is voltak. A nézők számára élvezetes volt a küzdelem, jó volt az iram, és nemcsak a kövesdiek, a kisvárdaiak is veszélyeztették a kaput.

A második félidőt jobban kezdte a házigazda, kapufával indított, utána gyakorlatilag beszorította ellenfelét a térfelére. A védelem és

főleg Felipe egy ideig állta a sarat, aztán a brazil kapus csapattársa, Cukalasz csúsztatásánál már tehetetlen volt.

Az öngól és az egyenlítés után látszott, hogy egyik fél sem elégszik meg a döntetlennel, mindkét együttes nagy erőket mozgósított a győztes találat megszerzéséért, de végül egyikük sem járt sikerrel.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Mezőkövesd-Zsóry FC - Kisvárda Master Good 2-2 (1-2)
Mezőkövesd, v: Solymosi
gólszerzők: Cseri (23. - 11-esből), Cukalasz (64. - öngól), illetve Cukalasz (9.), Kravcsenko (14.)
sárga lap: Bertus (32.), Vadnai (76.)

Mezőkövesd: Szappanos - Vadnai, Szalai A., Pillár, Silye - Pekár, Bertus - Cseri (Koszta, 87.), Molnár, Meshi - Drazic

Kisvárda: Felipe - Lukjancsuk, Kravcsenko, Ene, Vári - Lucas, Karaszjuk - Hugo Seco (Ilic, 64.), Cukalasz, Grozav (Beriosz, 90.) - Gosztonyi (Sassá, 69.)

Könnyed újpesti siker a DVTK ellen

Az Újpest hazai pályán fölényes, 5-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában. A fővárosiak egymás utáni nyolcadik bajnoki mérkőzésükön maradtak veretlenek, és szombati sikerükkel a harmadik helyre léptek előre a tabellán.

Hazai fölénnyel indult a találkozó, amely már a hatodik percben góllá érett:

Nwobodo beadása után Onovo lőtte a labdát mintegy tíz méterről a diósgyőri kapuba.

A vezetés megszerzése után is támadásban maradt az Újpest, a DVTK védői sokszor az utolsó pillanatban mentettek a hazai támadók elől, a támadásvezetésre pedig nem sok energiájuk maradt: az első kapura lövésüket a félidő utolsó percében jegyezhették fel.

A fordulás után szinte azonnal megduplázta előnyét a házigazda csapat: Nwobodo újabb jó beadását ezúttal Nagy Dániel fejelte Bukrán hálójába. A folytatásban egymást érték a kisebb-nagyobb újpesti lehetőségek, helyzetek, a DVTK először a 67. percben a csereként beállt Tajti lövésével veszélyeztetett komolyabban: Pajovicot ekkor a felső léc mentette meg a góltól. Alig két perccel később tovább nőtt a lila-fehér előny, Burekovic szabadrúgásból talált be.

A hajrá még egy-egy Novothny- és Zsótér-gólt tartogatott, így az Újpest jó játékkal, nagy fölénnyel verte a DVTK-t,

megszakítva a miskolciak nyolcmérkőzéses veretlenségi sorozatát.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Újpest FC-Diósgyőri VTK 5-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2767 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Onovo (6.), Nagy D. (48.), Burekovic (69.), Novothny (86.), Zsótér (90.)
sárga lap: Onovo (18.), illetve Tajti (66.), Márkvárt (91.)

Újpest: Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Ristevski (Bojovic, 37.), Burekovic - Onovo, Sankovic, Rácz B. (Zsótér, 83.), Nagy D. (Beridze, 71.), Nwobodo - Novothny

Diósgyőri VTK: Bukrán - Karan, Brkovic, Tamás - Sesztakov (Orosz, a szünetben), Szabó B., Márkvárt, Hasani, Juhar (Tajti, 50.) - Vernes (Bacsa, 59.), Prosser

Kikapott a Debrecen Pakson

A Paks 2-1-re legyőzte a vendég Debrecent szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában. A Tolna megyei együttes ezzel veretlen maradt az idény tavaszi részében, amelyben eddig két győzelem mellett két döntetlent ért el. Saját közönsége előtt öt nyeretlenül megvívott találkozó után aratott ismét sikert, a hajdúságiak pedig idegenben egymás után másodszor kaptak ki.

Az első félidőben kezdeményezőbbnek és valamivel veszélyesebbnek is tűnt a hazai csapat, amely többet birtokolta a labdát, de mezőnyfölénye ellenére igazán nagy gólhelyzetet nem sikerült kidolgoznia.

Fordulás után mintha kicserélték volna a Debrecent: a vendégek előbb a kapufát találták el, öt perccel később pedig a vezető gólt is megszerezték. A paksiakat némiképp „felpaprikázta” az ellenfél találata, és előbb

a debreceni kapus hathatós közreműködésével kiegyenlítettek, néhány perccel később pedig egy büntetőt értékesítve megfordították az állást.

A lefújásig a hazaiak megőrizték az eredményt, a játékvezetőnek azonban bőven akadt dolga az utolsó 20 percben, a meccs kilenc sárga lapjából ugyanis hatot ebben az időszakban osztott ki.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Paksi FC-Debreceni VSC 2-1 (0-0)
Paks, 796 néző, v: Pintér Cs.
gólszerző: Nagy S. (63., öngól), Hahn (68., 11-esből), illetve Varga K. (54.)
sárga lap: Lenzsér (45+2.), Fejes (58.), Gévay (70.), Simon (84.), Nagy G. (86.), Kecskés (94.), illetve Kinyik (53.), Ferenczi (70.), Zsóri (78.)

Paks: Nagy G. - Kővári, Gévay, Fejes, Szabó J. (Lenzsér, 15.) - Windecker - Hahn, Zsidai (Egerszegi, 91.), Kecskés, Bartha (Könyves, 60.) - Simon

Debrecen: Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Tőzsér (Zsóri, 77.), Haris - Varga K., Bódi (Damásdi, 45.), Szécsi - Avdijaj (Takács T., 73.)

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Ferencváros-Puskás Akadémia FC 4-0 (0-0)
Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 2-2 (1-2)
MOL Vidi FC-Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
Újpest FC-Diósgyőri VTK 5-0 (1-0)
Paksi FC-Debreceni VSC 2-1 (0-0)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 29 20 4 5 71-26 45 65
GY
GY
GY
GY
D
I
2.
Paksi FC 29 15 9 5 46-39 7 50
V
V
V
V
V
I
3.
Fehérvár FC 29 15 9 5 51-38 13 50
GY
D
GY
GY
D
I
4.
Puskás Akadémia FC 29 12 7 10 49-30 19 46
D
D
GY
GY
GY
I
5.
MTK Budapest 29 12 10 7 40-52 -12 43
GY
D
GY
D
GY
I
6.
DVSC 29 12 11 6 45-39 6 42
GY
GY
V
GY
V
I
7.
DVTK 29 11 11 7 48-49 -1 40
V
D
V
D
GY
I
8.
Kecskeméti TE 29 11 14 4 40-44 -4 37
V
D
V
V
GY
I
9.
ZTE FC 29 10 13 6 49-56 -7 36
V
GY
GY
V
D
I
10.
Újpest FC 29 10 15 4 38-61 -23 34
D
GY
V
V
V
I
Teljes lista